Ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν αληθινό πρόσωπο, ισχυρίζεται Βρετανός καθηγητής

Ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν αληθινό πρόσωπο, ισχυρίζεται Βρετανός καθηγητής

Σύμφωνα με τον καθηγητή φιλολογίας, ο Αρθούρος δεν ήταν μονάρχης αλλά στρατηγός, είχε δώσει όλες τους μάχες στη νότια Σκωτία και το Νορθάμπερλαντ

Ο Βασιλιάς Αρθούρος ήταν αληθινό πρόσωπο, ισχυρίζεται Βρετανός καθηγητής
Ο Βασιλιάς Αρθούρος, ο μυθικός βασιλιάς της Ουαλίας, αποτελεί μία φιγούρα που έχει εμπνεύσει δεκάδες λογοτεχνικά έργα και καλλιτεχνικές δημιουργίες ανά τους αιώνες, αφού συγκεντρώνει όλα τα αρχετυπικά ιδανικά της βρετανικής μοναρχίας.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο ηρωικός αυτός μονάρχης ήταν παντρεμένος με την Γκουίνεβιρ και είχε κατακτήσει πλήθος χωρών, μεταξύ των οποίων η Σκωτία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία. Ως επικεφαλής της Στρογγυλής Τραπέζης και με τη βοήθεια του Εξκάλιμπερ (του μαγικού σπαθιού του) κυβέρνησε ειρηνικά το βασίλειό του μέχρι το έτος 542. Τότε, σύμφωνα με κάποιους μύθους, αποσύρθηκε στο νησί Άβαλον όπου παραμένει μέχρι και σήμερα υπό την προστασία εννέα νυμφών, μέχρι να φτάσει η στιγμή που θα διεκδικήσει ξανά το βασίλειό του.

Αν και όλα αυτά ακούγονται πολύ συναρπαστικά, ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν σήμερα ότι θρυλικός αυτός βασιλιάς υπήρξε πραγματικά. Ωστόσο, ένας Βρετανός ακαδημαϊκός, ο Andrew Breeze από το πανεπιστήμιο της Ναβάρρα, υποστηρίζει ότι εντόπισε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ιστορική ύπαρξη του Αρθούρου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον καθηγητή φιλολογίας, ο Αρθούρος δεν ήταν μονάρχης αλλά στρατηγός, είχε δώσει όλες τους μάχες στη νότια Σκωτία και το Νορθάμπερλαντ και είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Στράθκλαϊντ.

Ο Δρ. Breeze, βασίζει τη θεωρία του σε ένα χρονικό με τίτλο «Η ιστορία των Βρετανών», γραμμένο στα λατινικά τον 9ο αιώνα από τον Ουαλό μοναχό Nennius. Σε αυτό αναφέρονται εννέα μέρη όπου ο Αρθούρος συνέτριψε τους εχθρούς του, ωστόσο μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε καταφέρει να αντιστοιχήσει αυτές τις μάχες με σημερινές τοποθεσίες.

Ο Δρ. Breeze υποστηρίζει ότι έχει εντοπίσει και τις εννέα περιοχές, γεγονός που επαληθεύει την αυθεντικότητα του χειρόγραφου. Όπως αναφέρει, αυτές οι περιοχές εντοπίζονται στα σημερινά εδάφη της νότιας Σκωτίας και δεν είναι διάσπαρτες στα βρετανικά εδάφη, όπως πιστευόταν μέχρι σήμερα.

«Ήταν κάτοικος της νότιας Σκωτίας και έδινε εκεί όλες του της μάχες. Ωστόσο, οι εχθροί του δεν ήταν οι Βρετανοί αλλά άλλοι λαοί της περιοχής, που ζούσαν γύρω από το Εδιμβούργο και το Καρλάιλ. Τα ηρωικά του κατορθώματα σε αυτές τις μάχες οδήγησαν στο να γίνει μύθος», εξηγεί ο καθηγητής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης