Η Die Zeit στέλνει σε... σύμβουλο γάμου Μέρκελ και Τσίπρα!

Η Die Zeit στέλνει σε... σύμβουλο γάμου Μέρκελ και Τσίπρα!

Ελλάδα - Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν τις αλληλοκατηγορίες αλλά να παραδεχτούν τις αδυναμίες τους και τις ευθύνες τους για την κακή σχέση μεταξύ τους, επισημαίνει ο ειδικός στον οποίο απευθύνθηκε η γερμανική εφημερίδα

Η Die Zeit στέλνει σε... σύμβουλο γάμου Μέρκελ και Τσίπρα!
Για να ξεπεραστεί η κρίση στις σχέσεις Γερμανίας - Ελλάδας , η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit" απευθύνθηκε σε... σύμβουλο γάμου με το Βερολίνο και την Αθήνα να κάθονται στο κρεβάτι του ψυχαναλυτή για τις επιλύσουν τις διαφορές τους.  

Για την γερμανική εφημερίδα "Die Zeit", μία συνεδρία με τον Γερμανό σύμβουλο γάμου Βόλφγκανγκ Σμίντμπάουερ θα μπορούσε να βοηθήσει το εριστικό ζευγάρι να ξεπεράσει τις διαφορές του. «Η σχέση Γερμανίας - Ελλάδας διέρχεται από μία κρίση εμπιστοσύνης με τον Γερμανό σύμβουλο γάμου να δίνει οδηγίες για να αποκατασταθεί το καλό κλίμα στη σχέση τους», αναφέρει η εφημερίδα "Die Zeit".  

«Εάν η Γερμανία και η Ελλάδα απευθύνονταν σε εσάς για ψυχοθεραπεία, ποιο θα είναι το πρώτο σας ερώτημα σ' ένα ζευγάρι που διαπληκτίζεται συχνά; Μεταξύ τους υπάρχουν συνεχείς παρεξηγήσεις αλλά επίσης δεν μπορεί ο ένας χωρίς τον άλλο», γράφει η γερμανική εφημερίδα. Όπως αναφέρει ο σύμβουλος γάμου Σμίντμπαουερ, «αυτή είναι μία χαρακτηριστική περίπτωση. Αν είσαι ερωτευμένος μπορείς να σκέφτεσαι μόνο τα θετικά του άλλου, ακόμα κι αν αυτός σε απογοητεύει. Αυτή είναι η αρχή της αγάπης. Η ερωτευμένη γυναίκα κρατά τα "καλά" του συντρόφου της. Αυτή η σχέση μπορεί να μακροημερεύσει αν φυσικά δεν υπάρχουν έντονες διαμάχες».

Σύμφωνα με τον Γερμανό σύμβουλο γάμο, οι Έλληνες έχουν εδώ και καιρό υποστεί δεινά, αλλά έμαθαν να τα ξεπερνούν κάνοντας διάφορα κόλπα. Αυτό όμως δεν το παραδέχονται οι Έλληνες. «Αν η Ελλάδα φέρει ψυχικά τραύματα του παρελθόντος , τότε επανέρχεται ο φόβος μίας νέας υποταγής;», διερωτάται η εφημερίδα "Die Zeit".

Ο Γερμανός καθηγητής επισημαίνει πως «όταν κάποιος είναι αντιμέτωπος με κάτι που δεν θέλει να παραδεχτεί, τότε αυτό τον καθιστά επιθετικό και πολύ συχνά προσπαθεί να αποκαλύψει τις αδυναμίες του εταίρου του. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό αρκετά συχνά στα ζευγάρια που τσακώνονται».
Κλείσιμο

«Και πώς θα πρέπει Ελλάδα - Γερμανία να το αντιμετωπίσουν αυτό;» διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Αρχικά δεν θα πρέπει να ξεκινήσουν τις αλληλοκατηγορίες αλλά να παραδεχτούν τα δικά τους τραύματα και να αποκαλύψουν τι αδυναμίες τους. Από ψυχολογικής πλευράς, πάντως, είναι πολύ δύσκολο να το αντέξουν, τονίζει ο Γερμανός σύμβουλος γάμου και προσθέτει: «Και η Γερμανία θα πρέπει να παραδεχτεί τις αδυναμίες της. Και οι δύο πλευρές είναι υπεύθυνες για την κακή σχέση μεταξύ τους. Από την πλευρά της η Γερμανία θεωρεί ότι οι Έλληνες μπορεί να επιδιώκουν πάντα ένα εξιλαστήριο θύμα, μερικές φορές αυτό είναι το ΔΝΤ. Τώρα είναι η Γερμανία», προσθέτει ο Σμίντμπαουερ. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης