Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και πάλι το Φέργκιουσον
Νέος γύρος βίας στην επέτειο ενός έτους από την δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού
Η κομητεία του Σεντ Λούις κήρυξε σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Φέργκιουσον του Μιζούρι, επικαλούμενη τα βίαια επεισόδια στην πόλη κατά την επέτειο του θανάτου ενός άοπλου μαύρου έφηβου, του Μάικλ Μπράουν, από τα πυρά ενός λευκού αστυνομικού.
«Οι πρόσφατες πράξεις βίας δεν θα γίνουν ανεκτές σε μια κοινότητα η οποία εργάστηκε τόσο ακούραστα τη χρονιά που πέρασε για να ανοικοδομηθεί και να γίνει πιο δυνατή», ανέφερε ο Στιβ Στίνγκερ, ο επικεφαλής των αρχών της κομητείας Σεντ Λούις, σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.
Εισαγγελείς απήγγειλαν κατηγορίες νωρίτερα σήμερα Δευτέρα εναντίον ενός 18χρονου άνδρα για επίθεση κατά της αρχής στο Φέργκιουσον, μετά την ανταλλαγή πυρών στην οποία ενεπλάκη με αστυνομικούς την προηγούμενη νύχτα.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.