Αίγυπτος: Πολεμικό πλοίο καταστράφηκε από πύραυλο του ISIS

Αίγυπτος: Πολεμικό πλοίο καταστράφηκε από πύραυλο του ISIS

Oι φανατικοί ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να πλήξουν και να καταστρέψουν πολεμικό πλοίο της Αιγύπτου που έπλεε στην Μεσόγειο

Αίγυπτος: Πολεμικό πλοίο καταστράφηκε από πύραυλο του ISIS
Αν και δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ταυτότητα των δραστών, οι φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο twitter, δεν αφήνουν και πολλές αμφιβολίες ότι το Αιγυπτιακό πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση από μέλη του ISIS. Όπως φαίνεται, το πλοίο βρίσκεται πολύ κοντά στην ακτή, και αφού δέχεται το χτύπημα από τον πύραυλο τυλίγεται στις φλόγες.

Εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής κυβέρνησης, δήλωσε ότι το πλοίο πήρε φωτιά κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με τρομοκράτες στην ακτή. Ενώ πρόσθεσε ότι δεν σκοτώθηκε κανένα μέλος του πληρώματος, αν και σύμφωνα με πληροφορίε υπάρχουν αρκετά μέλη του πληρώματος με σοβαρούς τραυματισμούς. Το πλοίο παραμένει άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά την επίθεση, η οποία έγινε στην περιοχή ανάμεσα στην βόρεια ακτή της χερσονήσου του Σινά και την λωρίδα της Γάζας.

Κλείσιμο
Η επίθεση φέρεται να έχει γίνει από το Αιγυπτιακό τμήμα του ISIS, το οποίο μέχρι πέρσι λειτουργούσε ως ανεξάρτητο κομάτι, όμως πλέον βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της ακραίας ισλαμιστικής οργάνωσης, έχοντας κάνει αρκετές επιθέσεις μέσα στην χρονιά σε στρατιωτικούς στόχους στην Αίγυπτο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης