ΗΠΑ: Άνδρας έχασε τη ζωή του όταν οι αστυνομικοί τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού

ΗΠΑ: Άνδρας έχασε τη ζωή του όταν οι αστυνομικοί τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού

Αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ήταν αργά για να σωθεί η ζωή του καθώς η αντίδρασή του στη χημική ουσία ήταν άμεση

ΗΠΑ: Άνδρας έχασε τη ζωή του όταν οι αστυνομικοί τον ψέκασαν με σπρέι πιπεριού
Ένας Αφροαμερικανός άνδρας έχασε την ζωή του την Παρασκευή το βράδυ όταν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν χρησιμοποίησαν εναντίον του σπρέι πιπεριού, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν για να του περάσουν τις χειροπέδες. 

Ο 35χρονος Άντονι Ντεγουέιν Γουερ, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, εντοπίστηκε την Παρασκευή το βράδυ να κάθεται στην αυλή ενός σπιτιού κρατώντας ένα όπλο, ύστερα από καταγγελία ενός γείτονα.

Μόλις έφτασε στο σημείο το περιπολικό για να τον συλλάβει, ο 35χρονος άνδρας τράπηκε σε φυγή και προσπάθησε να κρυφτεί σε ένα κοντινό δασάκι. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον προλάβουν, ωστόσο εκείνος αντιστεκόταν σθεναρά στη σύλληψη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσουν εναντίον του σπρέι πιπεριού.

Λίγα λεπτά αργότερα και ενώ οι αστυνομικοί τον συνόδευαν στο περιπολικό, ο Γουερ κατέρρευσε. Αν και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ήταν αργά για να σωθεί η ζωή του καθώς η αντίδρασή του στη χημική ουσία ήταν άμεση.

Δεδομένου ότι η χρήση του σπρέι πιπεριού από την αστυνομία θεωρείται ασφαλής, το συγκεκριμένο περιστατικό ερευνάται από ειδική επιτροπή προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος του Αφροαμερικανού ήταν όντως αποτέλεσμα αλλεργικής αντίδρασης ή εάν προκλήθηκε από υπερβολική χρήση βίας εναντίον του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης