Φιλανθρωπική δωρεά 2,8 δισ. δολαρίων από τον Μπάφετ

Φιλανθρωπική δωρεά 2,8 δισ. δολαρίων από τον Μπάφετ

O γνωστός μεγιστάνας Warren Buffet ανακοίνωσε τη φετινή φιλανθρωπική δωρεά του, που φθάνει το απίστευτο ποσό των 2,8 δισ. δολαρίων

Φιλανθρωπική δωρεά 2,8 δισ. δολαρίων από τον Μπάφετ
Θα μπορούσε να τα δώσει στην Ελλάδα και να σώσει τη χώρα. Όμως, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο προτίμησε να μοιράσει τα 2,8 δισ. δολάρια σε αγαθοεργίες μέσα στις ΗΠΑ μέσω του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του.

Αντίστοιχο ποσό είχε δωρήσει πέρσι, ενώ το 2013 το ύψος της δωρεάς είχε φθάσει στα 2,6 δισ. δολάρια.

Μαζί με το γνωστό ιδιοκτήτη της Μicrosoft Bill Gates, είναι οι πιο ενεργοί συμμετέχοντες σε έναν ειδικό ίδρυμα με την ονομασία «Giving Pledge», το οποίο ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δίνουν ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Κλείσιμο
Ο ίδιος έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει στο εν λόγω ίδρυμα το 99% της περιουσίας του μετά το θάνατό του. Μια περιουσία που φέτος, μετά το «δώρο» των 2,8 δισ. δολαρίων, μειώθηκε στα 64,5 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον (με μικρή διαφορά από τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ) τον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στην διάρκεια της ζωής του, ο Buffet έχει δωρίσει ποσά που φθάνουν τα 25,5 δισ. δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης