Οι περιορισμοί του Ισραήλ κρατούν την Λωρίδα της Γάζας στην απόλυτη εξαθλίωση

Οι περιορισμοί του Ισραήλ κρατούν την Λωρίδα της Γάζας στην απόλυτη εξαθλίωση

Ένα χρόνο μετά την εισβολή των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, οι προσπάθειες για ανοικοδόμηση είναι απολύτως μηδενικές

Οι περιορισμοί του Ισραήλ κρατούν την Λωρίδα της Γάζας στην απόλυτη εξαθλίωση
Μπορεί η κατάπαυση του πυρός στην Γάζα από την εισβολή των Ισραηλινών να κλείνει αυτές τις ημέρες έναν χρόνο, όμως η κατάσταση παραμένει τραγική για τους κατοίκους της. Χιλιάδες κατεστραμένες κατοικίες και υποδομές έχουν διώξει από την περιοχή πάνω από 100.000 κατοίκους, ενώ δεν έχει γίνει απολύτως καμία προσπάθεια για κάποια στοιχειώδη ανοικοδόμηση αφού απαγορεύονται αυστηρά οι εισαγωγές οικοδομικών υλικών από το Ισραήλ. 

Τα Ηνωμένα Έθνη εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία θα χρειαστούν πάνω από 30 χρόνια για να επανέλθουν τα πράγματα στην πρότερη κατάσταση, αν και εφ' όσον αρθούν οι περιορισμοί στις εισαγωγές. Υπενθυμίζουμε ότι ο πόλεμος είχε διαρκέσει περίπου 50 ημέρες, με θύματα περισσότερους από 2.100 Παλαιστίνιους (και πάνω από 10.000 τραυματίες). Ενώ οι καταστροφές από τους βομβαρδισμούς σε σπίτια και υποδομές είναι σε κάποιες περιοχές, ήταν σχεδόν ολοκληρωτικές.

Στη Λωρίδα της Γάζας ζουν περίπου 1,8 εκατομμύρια κάτοικοι, σε μόλις 362 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης. Ο πληθυσμός μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς της τάξης των 50.000 ετησίως, με την ανεργία να ξεπερνά το 40%, το μεγαλύτερο ποσοστό στον κόσμο. Όσο για τα προβλήματα στην περιοχή δεν φαίνεται να τελειώνουν, καθώς μόλις σήμερα έγινε γνωστο ότι δύο Ισραηλινοί κρατούνται στην Λωρίδα της Γάζας, δημιουργώντας μία ακόμα εστία έντασης στην ήδη πολύπλοκη κατάσταση στην περιοχή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης