Ραϊμόντς Βέγιονις: Ο νέος πρόεδρος της Λετονίας

Ραϊμόντς Βέγιονις: Ο νέος πρόεδρος της Λετονίας

Με τη στήριξη 55 βουλευτών στην ψηφοφορία που διεξήχθη στο 100μελές κοινοβούλιο διαδέχεται στην προεδρία της Λετονίας τον Άντρις Μπέρζινς, ο οποίος δεν επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος

Ο Ραϊμόντς Βέγιονις εξελέγη σήμερα νέος πρόεδρος της Λετονίας. 

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Άμυνας της χώρας, ο οποίος εργαζόταν ως βιολόγος προτού ασχοληθεί με την πολιτική, διαδέχεται στην προεδρία της Λετονίας τον Άντρις Μπέρζινς, ο οποίος δεν επιθυμούσε να είναι εκ νέου υποψήφιος.

Ως υπουργός Άμυνας, είχε τηρήσει πολύ σκληρή στάση απέναντι στη Ρωσία, οι φιλοδοξίες της οποίας έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην περιοχή της Βαλτικής.

Το 2002 ο Ραϊμόντς Βέγιονις ανέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος, θέση που κράτησε σε πολλές κυβερνήσεις συνασπισμού, μέχρι το 2011.

 Εξελέγη όμως για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 2006, με τον συνασπισμό των Πρασίνων και Χωρικών στον οποίο μετείχε και το οικολογικό κόμμα του οποίου είναι μέλος.

Ο πρόεδρος της Λετονίας είναι εκ της θέσεώς του ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Στα καθήκοντά του είναι επίσης να διορίζει τον πρωθυπουργό και να επικυρώνει τους νόμους.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eurus

«Δεν υπάρχει ηγεσία στην Ευρώπη ούτε στις ΗΠΑ» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός της Δανίας και επικεφαλής του ΝΑΤΟ για πολλά χρόνια, Άντερς Ράσμουσεν. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Ρώσο πρόεδρο, Πούτιν και στον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ να έχουν περισσότερα περιθώρια για ελιγμούς

tereza-skifti

Tην περασμένη εβδομάδα, η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η ψηφοφορία επί της συμφωνίας θα γίνει τον Ιανουάριο, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας η οποία ήταν προγραμματισμένη για την 11η Δεκεμβρίου