Ανησυχία Γαλλίας-Γερμανίας για τον μηχανισμό κατανομής μεταναστών

Ανησυχία Γαλλίας-Γερμανίας για τον μηχανισμό κατανομής μεταναστών

Οι δύο χώρες θα κληθούν να φιλοξενήσουν από κοινού σχεδόν τους μισούς από τους 40.000 μετανάστες που αιτούν ασύλου από χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Ανησυχία Γαλλίας-Γερμανίας για τον μηχανισμό κατανομής μεταναστών
Έπειτα από την πρόταση μείωσης της πίεσης προς Ιταλία και Ελλάδα σχετικά με το σχέδιο κατανομής μεταναστών από την Κομισιόν, Γαλλία και Γερμανία εκφράζουν ανησυχία για τον μηχανισμό που προβλέπει ότι οι δύο χώρες θα κληθούν να φιλοξενήσουν από κοινού σχεδόν τους μισούς από τους 40.000 μετανάστες που αιτούν ασύλου.

Την περασμένη εβδομάδα, η Κομισιόν πρότεινε να μειωθεί η πίεση προς την Ιταλία και την Ελλάδα που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την εισροή χιλιάδων μεταναστών οι οποίοι διαπλέουν την Μεσόγειο με ακατάλληλες βάρκες προερχόμενοι από τη Λιβύη, μέσω ενός επείγοντος σχεδίου για την ανακατανομή 40.000 αιτούντων άσυλο από τη Συρία και την Ερυθραία σε ολόκληρη την ΕΕ.

Έτσι, οι υπουργοί Εσωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας, Μπερνάρ Καζνέβ και Τόμας ντε Μεζιέρ, δήλωσαν έτοιμοι να εξετάσουν την πρόταση της Κομισιόν, η οποία βασίζεται σε μία δίκαιη κατανομή των μεταναστών.

Κλείσιμο
«Αυτός ο (μηχανισμός) κατανομής θα πρέπει πάνω απ΄όλα να λαμβάνει καλύτερα υπόψη τις προσπάθειες που έχουν ήδη καταβληθεί από τις χώρες μέλη για τη διεθνή προστασία», δήλωσαν οι υπουργοί αναφερόμενοι στην κοινή γαλλο-γερμανική θέση.

Η ανακοίνωση, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει η Ισπανία και χώρες της ανατολικής Ευρώπης, αφήνει να εννοηθεί ότι η ΕΕ θα χρειαστεί να δώσει σκληρή μάχη για να συμφωνήσει στην κατανομή των 40.000 μεταναστών.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει επίσης τις προσπάθειες που η Γαλλία και η Γερμανία καταβάλλουν επισημαίνοντας ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου στην ΕΕ κατατίθενται σε πέντε μέλη: Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία και Ουγγαρία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης