Λεσβία πολιτικός επέπληξε τον Πάπα επειδή δεν τοποθετήθηκε για τους γάμους των γκέι

Λεσβία πολιτικός επέπληξε τον Πάπα επειδή δεν τοποθετήθηκε για τους γάμους των γκέι

 Η Ulrike Lunacek, εκπρόσωπος των Πράσινων στην Αυστρία και λεσβία, ζήτησε από τον Πάπα Φραγκίσκο να τοποθετηθεί για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου

Λεσβία πολιτικός επέπληξε τον Πάπα επειδή δεν τοποθετήθηκε για τους γάμους των γκέι
Η Ulrike Lunacek, πολιτικός από την Αυστρία και επικεφαλής της  αντιπροσωπείας των Πράσινων της χώρας της στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο έχει ανοιχτά παραδεχτεί ότι είναι λεσβία. Η 57χρονη πολιτικός πλησίασε τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη Τρίτη και του προσέφερε ένα συμβολικό δώρο...



Η Αυστριακή πολιτικός έδωσε στον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ένα κασκόλ με το σήμα του ουράνιου τόξου (έμβλημα της κοινότητας των ομοφυλόφιλων από το 1978) και παράλληλα του εξέφρασε την απογοήτευσή της, επειδή, αν και στις 25 Νοεμβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, ο Πάπας δεν αναφέρθηκε ούτε στα δικαιώματα των γυναικών, ούτε μίλησε για τους γάμους μεταξύ των ομοφυλόφιλων.

Κλείσιμο
Η Lunacek πλησίασε τον Πάπα του προσέφερε το δώρο της και του είπε: «Οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι λίγο απογοητευμένη από το γεγονός, ότι δεν αναφερθήκατε σε κανένα από τα επείγοντα ζητήματα που συμβαίνουν εντός και εκτός της Εκκλησίας».

Η πολιτικός συνέχισε λέγοντας: «Θέματα που αφορούν τις γυναίκες, θέματα για τα δικαιώματα των γυναικών μέσα στην Εκκλησία. Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, νομίζω ότι έπρεπε να αναφερθείτε σε κάτι σχετικό». Η ίδια ανέφερε στον Πάπα ότι περίμενε από εκείνον να μιλήσει για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, καθώς και για την χρήση των προφυλακτικών, προς αποφυγή μετάδοσης του ιού του AIDS.


 
Παρόλο που ο Πάπας Φραγκίσκος έχει θεωρηθεί πιο προοδευτικός από τους προκατόχους του, σε θέματα, όπως είναι η χειροτονία γυναικών στην Καθολική Εκκλησία, δεν δέχεται καμία συζήτηση, ενώ για το θέμα της ομοφυλοφιλίας, παρότι στο παρελθόν είχε αναφέρει: «Ποιος είμαι εγώ, για να κρίνω τους γκέι;», αργότερα σε ομιλία του στη Ρώμη, ανέφερε ότι ο γάμος μεταξύ του άντρα και της γυναίκας είναι η βάση της οικογένειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης