Μιζούρι: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Μάικλ Μπράουν

Μιζούρι: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Μάικλ Μπράουν

Αρκετοί από τους μάρτυρες άλλαξαν τις καταθέσεις τους, αφού τελικά παραδέχτηκαν πως δεν είδαν τους πυροβολισμούς

Μιζούρι: Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Μάικλ Μπράουν
Περισσότερα από 500 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στο Μιζούρι αναμένοντας την απόφαση σχετικά με το θάνατο του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν.

Ο εισαγγελέας εξέφρασε τη βαθιά του συμπάθεια προς την οικογένεια του Μάικλ Μπράουν, πριν ανακοινώσει το πόρισμα, ενώ τόνισε πως οι ένορκοι έλαβαν υπόψη τους όλα τα αποδεικτικά στοιχεία, χωρίς προκαταλήψεις. Μάλιστα, δεν δίστασε να κοινοποιήσει πως αρκετοί από τους μάρτυρες άλλαξαν τις καταθέσεις τους, αφού τελικά παραδέχτηκαν πως δεν είδαν τους πυροβολισμούς.

Οι δώδεκα ένορκοι ενεπλάκησαν ενεργά στην υπόθεση, προσπαθώντας να αποδώσουν δικαιοσύνη, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας McCulloch. Αξίζει να σημειωθεί πως πραγματοποιήθηκαν τρεις αυτοψίες, οι οποίες έφεραν τα ίδια αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε 12 φορές και τραυματίστηκε στο χέρι, το στήθος, το μέτωπο και το κεφάλι. Ωστόσο, ο 18χρονος «κινήθηκε» προς τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, πριν εκείνος ξεκινήσει να τον πυροβολεί, σύμφωνα με όσα αποφάσισε το δικαστήριο.

Συντετριμμένος ήταν ο πατέρας του 18χρονου από την απόφαση των ενόρκων, που αποφάσισαν πως δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό που πυροβόλησε θανάσιμα το 18χρονο Μάικλ Μπράουν στις 4 Αυγούστου 2014.
Κλείσιμο



«Είμαστε βαθύτατα απογοητευμένοι που ο δολοφόνος του παιδιού μας δεν θα αντιμετωπίσει τη συνέπεια των ενεργειών του» δήλωσε η οικογένεια του 18χρονου μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου.

«Κατανοούμε ότι πολλοί συμμερίζονται τον πόνο μας, σας ζητούμε να εκφράσετε την απογοήτευσή σας με τρόπους που θα φέρουν θετική αλλαγή. Πρέπει μαζί να αλλάξουμε το σύστημα που επέτρεψε να συμβεί αυτό. Βοηθήστε μας στην εκστρατεία, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε αστυνομικός που εργάζεται στους δρόμους σε αυτή τη χώρα έχει κάμερα πάνω του. Σας ζητούμε να κρατήσετε τις διαμαρτυρίες σας σε ειρηνικό κλίμα. Δεν είναι κατάλληλη αντίδραση να απαντάμε στη βία με βία. Μην κάνουμε μόνο θόρυβο, ας κάνουμε τη διαφορά» είπαν οι γονείς του Μάικλ Μπράουν σε ανακοίνωσή τους.

Να σημειωθεί πως λίγο μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου το πλήθος άρχισε να εξαγριώνεται, φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη ενός άντρα ο οποίος τους πετούσε αυγά.










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης