Κομπάνι: Μια 20χρονη φοιτήτρια από τη Δανία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Κομπάνι: Μια 20χρονη φοιτήτρια από τη Δανία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών

Για να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος

Κομπάνι: Μια 20χρονη φοιτήτρια από τη Δανία στη μάχη κατά των τζιχαντιστών
Άλλη μια νέα γυναίκα από την Ευρώπη αποφάσισε να ταξιδέψει στη Συρία, αυτή τη φορά όχι για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, αλλά για να πολεμήσει στο πλευρό των Κούρδων που μάχονται για το Κομπάνι.

Η 20χρονη Τζοάνα Παλάνι από τη Δανία -κουρδικής καταγωγής- πολεμάει στην πρώτη γραμμή του μάχης, όπως γράφει στη σελίδα της στο Facebook, την οποία ενημερώνει συχνά για τις εξελίξεις στην περιοχή, αλλά και για το πώς βιώνει η ίδια τον πόλεμο με τους τζιχαντιστές.

Κλείσιμο
Την Τρίτη, η Τζοάνα έγραψε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για ένα μικρό τραύμα που απέκτησε κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης των Κούρδων στους ακραίους ισλαμιστές, ενώ πριν από μερικές ημέρες ανάρτησε μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται με αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα όπλο στα χέρια.

Η 20χρονη, η οποία μεγάλωσε στη Δανία, σε συνέντευξη που έδωσε πριν από μερικούς μήνες σε εφημερίδα της χώρας της είχε αναφέρει ότι θα παρατούσε το Πανεπιστήμιο και θα ταξίδευε στο Κομπάνι για να πολεμήσει το Ισλαμικού Κράτος.

Και η Τζοάνα κράτησε την υπόσχεσή της και παρά τις αντιρρήσεις συγγενών και φίλων πήγε στη Συρία και πλέον δηλώνει έτοιμη, ακόμη και να πεθάνει για τους Κούρδους.

«Αν με αιχμαλωτίσουν ή αν σκοτωθώ θα είμαι περήφανη. Αν φοβόμουν τις συνέπειες δεν θα πήγαινα ποτέ στο Κομπάνι», είχε πει, μεταξύ άλλων, στη συνέντευξη στην εφημερίδα Politiken.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης