Ελίζ Στεφανίκ: Η νεαρότερη γυναίκα στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου

Ελίζ Στεφανίκ: Η νεαρότερη γυναίκα στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου

Μόλις 30 Μαΐων εξελέγη με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων - Υπήρξε μέλος της ομάδας του Τμήματος Εσωτερικής Πολιτικής του Τζορτζ Μπους

Ελίζ Στεφανίκ: Η νεαρότερη γυναίκα στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου
Χαμογελώντας διάπλατα, η Ελίζ Στεφανίκ ενημερώθηκε για τη ιστορική νίκη της στις χθεσινές ενδιάμεσες εκλογές που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ.

Μόλις 30 Μαΐων, η Ελίζ από τη Νέα Υόρκη κατακτά τον τίτλο της νεαρότερης γυναίκας στην ιστορία του αμερικανικού Κογκρέσου. Η Ελίζ εξελέγη με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα.

Σε ηλικία 21 ετών με βαθμό πτυχίου "άριστα", τελείωσε το Χάρβαρντ. Όσοι την γνωρίζουν καλά, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα πανέξυπνο και ταυτόχρονα γλυκύτατο πλάσμα.

Κλείσιμο
Για την εφημερίδα "Wall Street Journal", η Ελίζ είναι γνωστή στους κατοίκους της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στο πλευρό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Επί προεδρίας Μπους, η Ελίζ ήταν στην ομάδα του Τμήματος Εσωτερικής Πολιτικής.

Για την "Washington Post", η 30χρονη Νεουορκέζα έκανε περήφανους τους γονείς της κυρίως όμως το κόμμα της.

Ένθερμος υποστηρικτής της καθ' όλη την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ήταν ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα αυτό του Κογκρέσου, Τζον Μπένερ. Όπως όλοι οι νέοι άνθρωποι, η Ελίζ δηλώνει πως θέλει να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο.

Οι γονείς της δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό τομέα και μάλιστα η ίδια έχει εργαστεί στην οικογενειακή επιχείρηση. Από το 2012 είχε μετακομίσει στο εξοχικό σπίτι των γονιών της, στην λίμνη Champlain και άρχισε να εργάζεται πυρετωδώς για την εκλογή της στο Κογκρέσο.

Δεν της αρέσει να μιλάει για την προσωπική της ζωή. Το μόνο που έχει παραδεχτεί είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχει σχέση μ΄έναν σοβαρό άντρα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης