Ουκρανία: Περικυκλωμένοι από φιλορώσους 100 Ουκρανοί στρατιώτες στο Λουγκάνσκ

Ουκρανία: Περικυκλωμένοι από φιλορώσους 100 Ουκρανοί στρατιώτες στο Λουγκάνσκ

Το γενικό επιτελείο στρατού της χώρας  κάνει λόγο για μια κατάσταση «δύσκολη, όμως ελεγχόμενη»

Ουκρανία: Περικυκλωμένοι από φιλορώσους 100 Ουκρανοί στρατιώτες στο Λουγκάνσκ
Περίπου 100 ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι τις τελευταίες ώρες από φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στην επαρχία Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας, Γκενάντι Μόσκαλ, ανακοίνωσε ότι 112 ουκρανοί στρατιώτες είναι «περικυκλωμένοι» στο σημείο Μπαχμούτκα σε έναν δρόμο που ενώνει το Λουγκάνσκ με τη δυτική Ουκρανία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη η κατάσταση μπορεί να χαρακτηριστεί κρίσιμη, ενώ κάποιοι τραυματισμένοι στρατιώτες είναι, επίσης, αιχμάλωτοι, μεταξύ αυτών και ένας διοικητής τάγματος.  Μάλιστα, ο Μόσκαλ έκανε λόγο για «μόνιμα πυρά βαρέως πυροβολικού».

Από την πλευρά του το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι «δύσκολη, όμως ελεγχόμενη» και ένας εκπρόσωπος του στρατού διέψευσε ότι οι στρατιώτες είναι εντελώς «περικυκλωμένοι».

«Παραμένει αδύνατη η αποστολή ενισχύσεων και επιπλέον όπλων», εξήγησε ο Αντρίι Λισένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από το Κίεβο.

Σημειώνεται πως υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να επαναληφθεί η μάχη του Ιλοβάισκ, της στρατηγικής σημασίας πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις βρέθηκαν περικυκλωμένες από τους φιλορώσους αντάρτες.

Η μάχη ολοκληρώθηκε με ένα λουτρό αίματος με περισσότερους από 100 νεκρούς, σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, ή περίπου 200 σύμφωνα με κάποιες πηγές. Η ήττα στο Ιλοβάισκ αναφέρθηκε από τον ουκρανικό Τύπο και τους εδικούς ως ο κύριος λόγος για την αποπομπή το Σαββατοκύριακο του υπουργού Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι, ο οποίος αντικαταστάθηκε χθες από τον Στέπαν Πόλτορακ, επικεφαλής της Εθνοφρουράς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης