Γιατί οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους;

Γιατί οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους;

Πάνω από 2 εκατ. πολίτες  έχουν πει «adieu» στα πάτρια εδάφη - Η «αφρόκρεμα» της Γαλλίας εγκαταλείπει τη χώρα θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να διακριθεί και να καταξιωθεί επαγγελματικά, υποστηρίζει η αντιπολίτευση - Την Τρίτη στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τη μετανάστευση 

Γιατί οι Γάλλοι εγκαταλείπουν τη χώρα τους;
Κι όμως! Η πατρίδα του Μολιέρου, η χώρα των 400 τυριών, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή έξοδο των κατοίκων της...

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Independent", πάνω από 2 εκατομμύρια Γάλλοι έχουν πει "adieu" στα πάτρια εδάφη επιλέγοντας να ζήσουν στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι απ΄ αυτούς επιλέγουν το Λονδίνο.

Για τον "Ιndependent", που επικαλείται την γαλλική εφημερίδα "Le Figaro", τα στοιχεία αυτά σχετικά με την μετανάστευση στη Γαλλία, αναμένεται να δοθούν αύριο στη δημοσιότητα.

Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η γαλλική εφημερίδα, λόγω της πολιτικής αντιπαράθεσης των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει συντάξει την έρευνα αναφορικά με τους λόγους της μετανάστευσης, η γαλλική αντιπολίτευση σπεύδει να υποστηρίξει ότι η "αφρόκρεμα" της Γαλλίας εγκαταλείπει τη χώρα θεωρώντας ότι είναι αδύνατον να διακριθεί, να καταξιωθεί επαγγελματικά.

Σε δηλώσεις του στη "Le Figaro", ο Λικ Σατέλ, γενικός γραμματέας του συντηρητικού κόμματος "UMP" και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής, αναφέρει ορισμένους από τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, εξαναγκάζουν 2,5 εκατομμύρια Γάλλους σε... έξοδο από τη χώρα: "Υπάρχει αντι-εργατική νοοτροπία, παράλογη δημοσιονομική πίεση, έλλειψη προοπτικής και το βάρος του χρέους που πλανάται πάνω από τις μελλοντικές γενιές".
Κλείσιμο

Από την πλευρά του, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης, ο Σοσιαλιστής βουλευτής, Γιαν Γκαλού, υπογραμμίζει ότι, η κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν δυσαρεστημένη επειδή δεν ήταν σε θέση να αποδείξει ότι, μετά την εκλογή του προέδρου, Φρανσουά Ολάντ,το 2012, υπήρξε μαζική έξοδος. Στο μόνο πράγμα που συμφωνούν οι Συντηρητικοί και οι Σοσιαλιστές είναι στη σταθερή αύξηση του αριθμού των μεταναστών σε όλους τους νέους που αναζητούν θέσεις εργασίας, μέχρι τους επιχειρηματίες και τους συνταξιούχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε έκθεση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, που δόθηκε στην δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα, αναφέρεται ότι, οι Γάλλοι εγκαταλείπουν την πατρίδα τους για τους ακόλουθους προορισμούς: τη Βρετανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο και την Γερμανία. Σύμφωνα με το προξενείο της Γαλλίας στο Λονδίνο, 400 χιλιάδες Γάλλοι υπήκοοι ζουν στο Λονδίνο.

Για την Ελέν Σαρβεριά, εκπρόσωπο της Ένωσης των Γάλλων πολιτών στο εξωτερικό, ο αριθμός των 2,5 εκατομμυρίων ομογενών δεν είναι τεράστιος. Ωστόσο, αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η αύξηση της τάξης του 2% που καταγράφεται κάθε χρόνο. Η μαζική έξοδος των Γάλλων έχει προβληματίσει έντονα την κυβέρνηση των Παρισίων. Δεν είναι τυχαίο ότι, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο ότι, ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής εισοδήματος του 75% θα καταργηθεί τον επόμενο Ιανουάριο, βλέποντας Γάλλους επιχειρηματίες να αναχωρούν για το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης