Μπάιντεν: Πρώτα «κάρφωσε» τον Ερντογάν και μετά ζήτησε συγνώμη

Μπάιντεν: Πρώτα «κάρφωσε» τον Ερντογάν και μετά ζήτησε συγνώμη

Συνομίλησε απευθείας με τον Ερντογάν, ώστε να «διευκρινίσει» τα όσα είπε - Ζήτησε συγγνώμη για την «οποιαδήποτε επίπτωση» είχαν τα σχόλιά του στην Τουρκία

Μπάιντεν: Πρώτα «κάρφωσε» τον Ερντογάν και μετά ζήτησε συγνώμη
Να διορθώσει τα... αδιόρθωτα προσπαθεί ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αφού με τις δηλώσεις του κατάφερε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Τουρκία. Ωστόσο, φρόντισε να «μαζέψει» τα όσα είπε για την προσωπική ομιλία που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προ ημερών, αφού το Σάββατο έσπευσε με προσωπικό τηλεφώνημα, να ζητήσει συγγνώμη από τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ «κάρφωσε» όσα φέρεται να του εκμυστηρεύτηκε ο Ερντογάν, σε προσωπική τους συνομιλία, ότι δηλαδή η Τουρκία επέτρεψε την είσοδο ξένων μαχητών στη Συρία. Η εν λόγω δήλωση προκάλεσε την οργή του Ερντογάν που ζητήσε από τον Μπάιντεν να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ο Τζο Μπάιντεν, μετά το διπλωματικό επεισόδιο που κατάφερε να προκαλέσει ανάμεσα στις δύο χώρες, το Σάββατο ζήτησε συγγνώμη από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μάλιστα, ο Μπάιντεν συνομίλησε απευθείας με τον Ερντογάν, ώστε να «διευκρινίσει» τα όσα ο ίδιος είπε την Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την «οποιαδήποτε επίπτωση» είχαν τα σχόλιά του στην Τουρκία, ότι έχει σκόπιμα βοήθησει στην ανάπτυξη του Ισλαμικού Κράτους ή άλλες εξτρεμιστικές ομάδες στη Συρία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης