«Να ζητήσει συγγνώμη ο Μπάιντεν», απαιτεί ο Ερντογάν

«Να ζητήσει συγγνώμη ο Μπάιντεν», απαιτεί ο Ερντογάν

«Αφήσαμε πολλούς μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν - Εξοργισμένος ο Ερντογάν διέψευσε τους ισχυρισμούς Μπάιντεν ότι επέτρεψε τη διέλευση τζιχαντιστών και απαίτησε από τον Αμερικανό αντιπρόεδρο να απολογηθεί

«Να ζητήσει συγγνώμη ο Μπάιντεν», απαιτεί ο Ερντογάν
Νέο διπλωματικό επεισόδιο έρχεται να ταράξει εκ νέου τις τουρκοαμερικανικές σχέσεις, μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν, που «κάρφωσε» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όσα μεταξύ τους συζήτησαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του δεύτερου στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Τούρκος πρόεδρος, στην πρόσφατη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, τον Σεπτέμβριο, δεν συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα, αντ' αυτού συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.



Στη συζήτηση που είχαν οι δύο ισχυροί άντρες, πρωταγωνίστησε το θέμα της Συρίας, η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών και του Ισλαμικού Κράτους. Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν, σε πρόσφατες δηλώσεις του «κάρφωσε» τα όσα οι δύο τους συζήτησαν, λέγοντας: «Σε μια προσωπική μας συζήτηση, ο φίλος μου Ερντογάν, μου είπε: "Έχεις δίκιο, αφήσαμε πολλούς μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας". Τώρα, προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορά τους».
Κλείσιμο

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας: «Αν ο κ. Μπάιντεν έκανε τέτοιες δηλώσεις, ανήκει πλέον για μένα στο παρελθόν. Ουδείς μπορεί να κατηγορήσει την Τουρκία ότι υποστήριξε οποιαδήποτε τρομοκρατική οργάνωση στη Συρία, του Ισλαμικού Κράτους περιλαμβανομένου», επέμεινε ο ισχυρός άνδρας της Τουρκίας. 

««Εάν ο Τζο Μπάιντεν είπε κάτι τέτοιο στο Χάρβαντ, τότε οφείλει να απολογηθεί. Μιλάω ξεκάθαρα. Οι ξένοι μαχητές ουδέποτε πέρασαν από την Τουρκία με τα όπλα τους για να μπουν στη Συρία», απάντησε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και κάλεσε τον Μπάιντεν «να ζητήσει συγγνώμη» από τη χώρα του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης