Τουρκία: Ζωντανοί οι εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν όταν κατέρρευσε στοά
Τα σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε επαφή μαζί τους και ελπίζουν να τους βγάλουν αργότερα εντός της ημέρας
Εννέα ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν την Τρίτη όταν υποχώρησε μια στοά στο ορυχείο όπου δούλευαν στην πόλη Ζονγκουλντάκ, στις ακτές της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα. Οι εργάτες είναι ζωντανοί, σωστικά συνεργεία βρίσκονται σε επαφή μαζί τους και ελπίζουν να τους βγάλουν αργότερα εντός της ημέρας, όπως μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Αξίζει να σημειωθεί πως τον Μάιο ένα δυστύχημα σε ένα ανθρακωρυχείο στην πόλη Σόμα στη δυτική Τουρκία στοίχισε τη ζωή σε 301 ανθρώπους και προκάλεσε έντονες επικρίσεις έναντι της κυβέρνησης διότι δεν προώθησε μέτρα εργασιακής ασφάλειας. Μέχρι και σήμερα, τα αίτια της καταστροφής στη Σόμα -το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στη σύγχρονη Ιστορία της Τουρκίας- παραμένουν άγνωστα. Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε την πυρκαγιά στο ορυχείο.
Η αντικατάσταση των επεξεργαστών ήχου των κοχλιακών εμφυτευμάτων και η αποκατάσταση της ακοής αποτελούν απαραίτητη επένδυση όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την ισότητα των ανθρώπων