Κέρι: «Φοβερά "στοχευμένη"» η επιχείρηση του Ισραήλ

Κέρι: «Φοβερά "στοχευμένη"» η επιχείρηση του Ισραήλ

Το ανοιχτό μικρόφωνο «έπιασε» τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας να επικρίνει με πικρή ειρωνεία το Ισραήλ για την τακτική που ακολουθεί εναντίον των Παλαισιτινίων παραγνωρίζοντας τις απώλειες σε αμάχους και παιδιά

Κέρι: «Φοβερά "στοχευμένη"» η επιχείρηση του Ισραήλ
Τα επικριτικά σχόλια του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών για το Ισραήλ κατέγραψε την Κυριακή ένα μικρόφωνο το οποίο είχε παραμείνει ανοικτό, κατά τη διάρκεια της εμφανισής του Τζον Κέρι σε εκπομπή στο Αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, Fox News.

Καθώς ο Κέρι περίμενε στο στούντιο της εκπομπής για να βγει στον «αέρα», δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ένα βοηθό του, αλλά είχε ξεχάσει ότι είχε ήδη τοποθετημένο επάνω του ένα μικρόφωνο, για αυτό και άρχισε να μιλά και απευθυνόμενος στον Τζόναθαν Φάινερ, αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αναφέρθηκε στους ισραηλινούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη Γάζα.



«Ελπίζω ότι δεν θα θεωρήσουν το συμβάν αυτό ως πρόσκληση για να κάνουν περισσότερα! Θα ήταν καλύτερα αν το θεωρούσαν μια προειδοποίηση», είπε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ για το Ισραήλ, ενώ στη  συνέχεια, σχολιάζοντας τον τεράστιο αριθμό των νεκρών στη Γάζα, διερωτήθηκε: «Φοβερά "στοχευμένη" επιχείρηση!» και επανέλαβε με προφανή διάθεση πικρής ειρωνείας «φοβερά "στοχευμένη" επιχείρηση».
Κλείσιμο

Με τον τρόπο αυτό, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας που αν μη τι άλλο είναι απολύτως εξοικειωμένος με τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και γνωρίζει ότι τα μικρόφωνα «γράφουν» συνεχώς παίρνει αποστάσεις από την ισοπεδωτική πολεμική τακτική του Ισραήλ εναντίον αμάχων και παιδιών ενώ ταυτοχρόνως υπερασπίζεται το δικαίωμα των ισραηλινών να καταδιώκουν τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Όμως, ο Τζον Κέρι δεν σταμάτησε εκεί αλλά συνέχισε να μιλάει, αναφέροντας: «Πρέπει να πάμε εκεί. Πιστεύω, Τζον, ότι πρέπει να πάμε εκεί σήμερα το βράδυ. Είναι τρελό να μένουμε εδώ και να μην κάνουμε τίποτε. Πάμε!».

Όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής του Fox ζήτησε από τον Κέρι να εξηγήσει τα σχόλια που ακούστηκαν από το ανοικτό μικρόφωνο, ο υπουργός είπε απλά ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του.

Ο Κέρι πρόσθεσε ακόμη ότι ο πόλεμος είναι σκληρός και άγριος και υπενθύμισε ότι αυτό είναι κάτι που το έχει πει πολλές φορές δημοσίως.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του Ισραήλ να κάνει ό,τι πρέπει για να καταστρέψει αυτές τις σήραγγες», ανέφερε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης