Τζον Κέρι: Θα δώσουμε 47 εκατ. δολάρια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας

Τζον Κέρι: Θα δώσουμε 47 εκατ. δολάρια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας

Υποσχέθηκε ανθρωπιστική βοήθεια από τις ΗΠΑ - «Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις συνέπειες της νόμιμης προσπάθειας του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του» δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας

Τζον Κέρι: Θα δώσουμε 47 εκατ. δολάρια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας
Στο Κάιρο έφτασε τη Δευτέρα το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, προκειμένου να συζητήσει ένα σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. 

«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για τις συνέπειες της νόμιμης προσπάθειας του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του» δήλωσε ο Κέρι. «Καμία χώρα δεν μπορεί να μείνει απαθής όταν δέχεται επιθέσεις με πυραύλους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, προσθέτοντας πως «πάντα, σε κάθε είδος σύγκρουσης υπάρχει μια ανησυχία για τους πολίτες,  για τα παιδιά, τις γυναίκες».

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, επίσης, υποσχέθηκε ότι θα δοθούν 47 εκατομμύρια δολάρια ως ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας. Στα βασικά θύματα δηλαδή της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς.

Κλείσιμο
Ο Τζον Κέρι αναμένεται να παραμείνει στο Κάιρο μέχρι και το πρωί της Τετάρτης, ωστόσο δεν έχει προγραμματιστεί πότε θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στην περιοχή, ενώ ενδέχεται να έχει και συνομιλίες με αξιωματούχους από το Κατάρ. 

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας που διαρκούν ήδη δύο εβδομάδες περισσότεροι από 570 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί μεταξύ των οποίων δεκάδες παιδιά, χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν και περίπου 100.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης