Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί

Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί

«Ο αριθμός των προσώπων που αναζητούν καταφύγιο στις υπηρεσίες μας είναι διπλάσιος από εκείνον της τελευταίας σύγκρουσης, το 2009», δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ

Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί
Πάνω από 100.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκτοπιστεί μετά την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης Προστατευμένη Παρυφή στη Λωρίδα της Γάζας την 8η Ιουλίου, ανακοίνωσε απόψε ο ΟΗΕ.

«Ο αριθμός των προσώπων τα οποία αναζήτησαν καταφύγιο σε εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή στους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) έχει ξεπεράσει το όριο των 100.000 ανθρώπων», ανέφερε ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

«Είναι ένα σημείο καμπής για την UNRWA, καθώς ο αριθμός των προσώπων που αναζητούν καταφύγιο στις υπηρεσίες μας είναι διπλάσιος από εκείνον της τελευταίας σύγκρουσης, το 2009», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Κρίστοφερ Γκάνες, ανακοινώνοντας ότι ανοίγουν 69 νέα καταφύγια στον παλαιστινιακό θύλακα.

Κλείσιμο
Πάνω από 570 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 3.350 έχουν τραυματιστεί μέσα τις 14 ημέρες της επιχείρησης των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας.
«Η κατάσταση για τους [Παλαιστίνιους] πολίτες ξεπερνά κάθε φαντασία», ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο Γκάνες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης