Ιράκ: Δείτε πώς οι τζιχαντιστές στρατολογούν αντάρτες

Ιράκ: Δείτε πώς οι τζιχαντιστές στρατολογούν αντάρτες

Βίντεο - «Παρατήστε τις γυναίκες σας, τη δουλειά σας, τα ωραία σας αυτοκίνητα, ελάτε στο Τζιχάντ και νιώστε την ευτυχία μας» το μήνυμα που στέλνουν οι σουνίτες

Ιράκ: Δείτε πώς οι τζιχαντιστές στρατολογούν αντάρτες
«Παρατήστε τις γυναίκες σας, τη δουλειά σας, τα ωραία σας αυτοκίνητα, ελάτε στο Τζιχάντ και νιώστε την ευτυχία μας».

Με αυτά τα λόγια η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS προσπαθεί να στρατολογήσει μουσουλμάνους από τη Δύση, χρησιμοποιώντας μάλιστα τρεις Βρετανούς υποστηρικτές της.

Σε ένα ανησυχητικό βίντεο διάρκειας 13 λεπτών, που ανάρτησε στο Διαδίκτυο η οργάνωση, οι νεαροί Βρετανοί, με όπλα στα χέρια, καλούν τους ισλαμιστές της Βρετανίας να ριχτούν στη μάχη μαζί τους, ενώ απευθυνόμενοι στους θεατές του βίντεο τους προειδοποιούν ότι θα πεθάνουν «ότι και να γίνει».

Και οι τρεις άντρες μιλούν άψογα την αγγλική γλώσσα, ενώ δύο από αυτούς αναφέρουν ότι ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή από τη Βρετανία.

Το βίντεο «καλύπτουν» μάλιστα θρησκευτικά μουσικά κομμάτια, καθώς οι τζιχαντιστές καλούν τους θεατές να εγκαταλείψουν τις ζωές τους στη Δύση και να απολαύσουν την βίαιη και ωμή εκστρατεία τους στο Ιράκ και τη Συρία.
Κλείσιμο

Μάλιστα, διαβεβαιώνουν όσους παρακολουθούν το βίντεο ότι η συμμετοχή τους στην οργάνωση ISIS θα διώξει το άγχος και την κατάθλιψη, τα οποία προκαλεί η ζωή στη Δύση!

Σημειώνεται ότι το βίντεο άρχισε να προωθείται έντονα στο Twitter από μέλη της ISIS, το πρωί της Παρασκευής. Με το hashtag #AllEyesOnIsis, εκατοντάδες χρήστες του γνωστού ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης κλήθηκαν να προωθήσουν το υλικό και να δείξουν την υποστήριξή τους στην οργάνωση.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε  ότι οι σουνίτες ισλαμιστές αντάρτες που έχουν θέσει περιοχές του Ιράκ υπό τον ελεγχό τους σχεδιάζουν να επιτεθούν εναντίον της Βρετανίας.

«Διαφωνώ με τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η κατάσταση στο Ιράκ δεν έχει σχέση με εμάς και ότι αν θέλουν να έχουν ένα είδους ακραίο ισλαμιστικό καθεστώς στη μέση του Ιράκ, αυτό δεν θα μας επηρεάσει. Θα μας επηρεάσει», υπογράμμισε ο Κάμερον, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

«Οι άνθρωποι αυτού του καθεστώτος εκτός του ότι προσπαθούν να υφαρπάξουν γη, σχεδιάζουν επίσης να επιτεθούν εναντίον μας εδώ στην πατρίδα μας τη Βρετανία», πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης