Το 8% του συριακού χημικού οπλοστασίου δεν είναι προσβάσιμο

Το 8% του συριακού χημικού οπλοστασίου δεν είναι προσβάσιμο

«Οι αρχές πρέπει να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση μας στην περιοχή», τονίζει η επικεφαλής της ομάδας του ΟΗΕ και του ΟΑΧΟ

Το 8% του συριακού χημικού οπλοστασίου δεν είναι προσβάσιμο
Το 8% του συνόλου των χημικών όπλων της Συρίας δεν είναι προσβάσιμο αυτή τη στιγμή, διότι οι αντικαθεστωτικοί μαχητές έχουν καταλάβει περιοχές γύρω από το χώρο όπου είναι αποθηκευμένο, δήλωσε η Σίγκριντ Κάαγκ, η επικεφαλής της διεθνούς ομάδας παρατηρητών που έχει αναλάβει την επίβλεψη της διαδικασίας καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου.

«Το υπόλοιπο 8% είναι σήμερα απρόσιτο λόγω των συνθηκών ασφάλειας στη χώρα », είπε η Κάαγκ. «Οι αρχές πρέπει να εξασφαλίσουν την ανεμπόδιστη πρόσβαση μας στην περιοχή» συμπλήρωσε.

Όπως είπε η ίδια η κοινή αποστολή των Ηνωμένων Εθνών και του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) εξετάζει τρόπους για να φτάσει στο χώρο όπου βρίσκονται τα χημικά όπλα, ανεξάρτητα από την κατάσταση ασφαλείας. Ο ΟΑΧΟ θα αρχίσει τη μεταφορά των χημικών ουσιών αυτών εκτός της χώρας αμέσως μόλις η κατάσταση βελτιωθεί, πρόσθεσε η Κάαγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης