Νιγηρία: Οι ΗΠΑ στέλνουν ομάδα ειδικών για τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Οι ΗΠΑ στέλνουν ομάδα ειδικών για τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Δεν αποσαφηνίζεται αν η Νιγηρία δέχτηκε την αποστολή των αμερικανών ειδικών

Νιγηρία: Οι ΗΠΑ στέλνουν ομάδα ειδικών για τα κορίτσια που απήγαγε η Μπόκο Χαράμ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να στείλουν ομάδα ειδικών στη Νιγηρία, προκειμένου να βοηθήσουν στην απελευθέρωση των 223 κοριτσιών που απήχθησαν στα μέσα Απριλίου από αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει στρατιώτες, και διαπραγματευτές ειδικευμένους σε ζητήματα απαγωγών. Η προσφορά βοήθειας από τις ΗΠΑ έγινε στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και του προέδρου της Νιγηρίας Γκούντλακ Τζόναθαν. Σύμφωνα με την κ. Ψάκι, ο κ. Τζόναθαν «χαιρέτησε» την πρόταση, χωρίς όμως να αποσαφηνίζεται αν η Νιγηρία δέχτηκε την αποστολή των αμερικανών ειδικών.

Η πρόταση των ΗΠΑ ήλθε μία ημέρα αφότου ο επικεφαλής της Μπόκο Χαράμ ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή των κοριτσιών στα μέσα Απριλίου, προειδοποιώντας μάλιστα πως προτίθεται να πουλήσει τα κορίτσια με εντολή του Αλλάχ.

Να σημειωθεί πως ακόμα οκτώ κορίτσια απήχθησαν την Τρίτη από φερόμενους αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης