Ουκρανία: H χώρα «βυθίζεται» και οι ολιγάρχες πλουτίζουν

Ουκρανία: H χώρα «βυθίζεται» και οι ολιγάρχες πλουτίζουν

Δεκαοκτώ από τους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος  στις περιφέρειες έχουν συνολική περιουσία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων....

Ουκρανία: H χώρα «βυθίζεται» και οι ολιγάρχες πλουτίζουν
Την ίδια ώρα που η Ουκρανία ταλανίζεται από την πολιτική κρίση και βυθίζεται καθημερινά στην ύφεση οι ολιγάρχες της χώρας βλέπουν τις περιουσίες τους να αυξάνονται με ιλλιγγιώδη ταχύτητα, κατά μέσο όρο σε ποσοστό 25%

Η Ουκρανία μετρά τους νεκρούς της και βρίσκεται μόλις ένα βήμα πριν τον εμφύλιο αλλά αυτό δεν εποδίζει τους λίγους πλούσιους της χώρας να γίνονται ακόμα πλουσιότεροι αυξάνοντας την περιουσία τους κατά μέσο όρο 25% το τελευταίο διάστημα.

Οι 17 πιο πλούσιοι Ουκρανοί  έχουν περιουσία που ισούται με το 27,24% του ΑΕΠ ( Ακαθάριστο Εγχώριο Προιόν) της χώρας και η περιουσία τους φθάνει τα 48,03 δισ. δολάρια ενώ οι 200 πλουσιότεροι Ουκρανοί  κατέχουν περιουσία που ισούται με το 43,93% του ΑΕΠ της πολύπαθης χώρας τους, δηλαδή 77,47 δισ. δολάρια.

Κλείσιμο
Δεκαοκτώ από τους πολιτικούς του κυβερνώντος κόμματος  στις περιφέρειες έχουν συνολική περιουσία αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων και συγκαταλέγονται στους πλουσιότερους Ουκρανούς για το 2013.

Ο 63χρονος πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αν και δεν ανήκει στους πλουσιότερους Ουκρανούς η περιουσία του φθάνει τα 150 εκατομμύρια δολάρια ενώ ο  πρωτότοκος γιος του Αλεξάντερ, οδοντίατρος στο επάγγελμα, πλούτισε πολύ γρήγορα την περίοδο 2012- 2013 κάνοντας μια περιουσία που αγγίζει τα 196,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης