Ουκρανικός Τύπος: Εφτασε το πολιτικό τέλος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Ουκρανικός Τύπος: Εφτασε το πολιτικό τέλος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς

Ο φιλορώσος πρόεδρος δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα στην Ουκρανία

Ουκρανικός Τύπος: Εφτασε το πολιτικό τέλος του Βίκτορ Γιανουκόβιτς
Το πολιτικό τέλος του εκλεκτού του Βλαντιμίρ Πούτιν και προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προεξοφλούν πολιτικοί αναλυτές.

Ο φιλορώσος πρόεδρος δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα στο ουκρανικό έδαφος και, σύμφωνα με τα ουκρανικά ΜΜΕ, μαζί με την οικογένειά του θα φτιάξει οσονούπω βαλίτσες με προορισμό τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα είναι ο πρώτος που θα του προσφέρει ασφαλές καταφύγιο.

Ο Γιανουκόβιτς είναι κόκκινο πανί για τους Ουκρανούς, για την Ευρώπη καθώς φρενάρει την ενταξιακή πορεία της προς τις Βρυξέλλες αλλά και για τις ΗΠΑ. Αλλά και ο Πούτιν δεν περίμενε πως ο εκλεκτός του δεν θα καταφέρει να τιθασεύσει τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανών καταγγέλλουν την άρνησή του Γιανουκόβιτς να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ και τον αποκαλούν "μαριονέτα" του Πούτιν.

Κλείσιμο
Σωματώδης, με ύψος σχεδόν δύο μέτρα, ο 63χρονος Γιανουκόβιτς ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2004 μετά από νοθεία.

Δέκα χρόνια μετά και συνειδητοποιώντας ότι το κλίμα δεν τον... σηκώνει στην πατρίδα του ,ο Γιανουκόβιτς εμφανίζεται έτοιμος να συναινέσει σε προεδρικές και βουλευτικές εκλογές εντός του 2014 , έτοιμος να δημιουργήσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας μέσα στις δέκα επόμενες ημέρες αλλά και να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας.

Κι ενώ η διεθνής κοινότητα περιμένει με κομμένη την ανάσα το αποτέλεσμα του διπλωματικού "πολέμου" στο Κίεβο, ο Γιανουκόβιτς αποδυναμώνεται συνεχώς. Μετά τον δήμαρχο του Κιέβου, παραιτήθηκε και ο αναπληρωτής αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Γιούρι Ντουμάνσκι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εμπλοκή του στρατού στην εμφύλια διαμάχη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χάνει όμως και τη στήριξη της Βουλής. Αργά, χτες το βράδυ, εν μέσω πανηγυρισμών από την αντιπολίτευση, η ουκρανική Βουλή ενέκρινε ψήφισμα που ζητά την κατάπαυση πυρός, την αποχώρηση των δυνάμεων ασφαλείας από το κέντρο του Κιέβου και να σταματήσουν οι επιχειρήσεις κατά των διαδηλωτών. Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν και 34 μέλη του κόμματος του Γιανουκόβιτς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης