Ουκρανία: Τα 12 πιο δραματικά βίντεο που δείχνουν το μέγεθος του χάους στο Κίεβο

Ουκρανία: Τα 12 πιο δραματικά βίντεο που δείχνουν το μέγεθος του χάους στο Κίεβο

Τραγικός ο απολογισμός από τις συγκρούσεις μέχρι τώρα: Περισσότεροι από 77 νεκροί και πάνω από 500 τραυματίες

Στα μαχαίρια οι ξενοδόχοι με την Thomas Cook
Ουκρανία: Τα 12 πιο δραματικά βίντεο που δείχνουν το μέγεθος του χάους στο Κίεβο
Το κέντρο του Κιέβου έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης, καθώς οι διαδηλωτές συγκρούονται με την αστυνομία στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. Ο τραγικός απολογισμός από τις ταραχές μέχρι τώρα είναι περισσότεροι από 77 νεκροί και πάνω από 500 τραυματίες. Δείτε τα 12 πιο φρικιαστικά βίντεο που δείχνουν την πορεία της Ουκρανίας προς τον διχασμό και την καταστροφή.

1. Ένα αποκλειστικό βίντεο που τράβηξε το πρακτορείο Ruptly, καταγράφει μια συγκλονιστική πανοραμική θέα της φλεγόμενης πλατείας την Τετάρτη. Τεράστια σύννεφα μαύρου καπνού ανεβαίνουν από τα οδοφράγματα, πυρπολημένα από τους στασιαστές στην πλατεία Ανεξαρτησίας.



2. Έκρηξη κοντά σε έναν τραυματισμένο αστυνομικό την ώρα που συνάδελφος του προσπαθεί να τον βοηθήσει. Η αστυνομία τραβιέται προς τα πίσω, καλύπτοντας την υποχώρηση της με πραγματικά πυρά.
Κλείσιμο


3. Οι πυρκαγιές δεν σταματούν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, η οποία μοιάζει πραγματικά με εμπόλεμη ζώνη. Σουρεαλιστικές σκηνές στην πρώτη γραμμή, καθώς υπάρχει κατάπαυση του πυρός.


4. Ένοπλοι διαδηλωτές με πανοπλίες και κράνη χρησιμοποιούν έναν καταπέλτη για να εκτοξεύσουν βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων ασφαλείας.



5. Το μαινόμενο πλήθος πέφτει πάνω σε αξιωματικούς, τους επιτίθεται με πέτρες και ξύλα, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν. Ο όχλος ξεχωρίζει έναν αστυνομικό, τον περικυκλώνει και τον χτυπά ανελέητα.


6. Αστυνομικοί έχουν συλληφθεί από διαδηλωτές και τους περνούν από το κέντρο του Κιέβου. Ιατρικές ομάδες αγωνίζονται για να προσφέρουν έκτακτη βοήθεια στους τραυματίες από τις  βίαιες συγκρούσεις.


7. Το λόμπι του ξενοδοχείου «Ουκρανία» έχει μετατραπεί σε νοσοκομείο. Ένας σοβαρά τραυματισμένος άνδρας έχει πιάσει γερά το χέρι ενός ιερέα, ενώ δέχεται ιατρική φροντίδα, την ώρα που οι εθελοντές κουβαλούν σε φορεία τους τραυματίες.


8. Τα πτώματα των θυμάτων των βίαιων συγκρούσεων βρίσκονται παρεταγμένα στους κεντρικούς δρόμους του Κιέβου, μερικά πρόχειρα σκεπασμένα με ένα κομμάτι πλαστικό. Δεκάδες ζωές χάθηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.



9. Χρησιμοποιώντας κυρίως πέτρες που έχουν βγάλει από τους δρόμους του Κιέβου, οι διαδηλωτές χρησιμοποιούν ότι μπορούν για να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας: μολότοφ, όπλα με σκάγια, σιερένια γκλομπς, πιστόλια.


10. Οι ουκρανικές αρχές έχουν δώσει άδεια στους αξιωματικούς να χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά σε αυτοάμυνα, στο κέντρο του Κιέβου. Την απόφασή τους ακολουθούν αναφορές ότι ελεύθεροι σκοπευτές έχουν τοποθετηθεί σε κτίρια γύρω από την πλατεία Ανεξαρτησίας πυροβολώντας και τραυματίζοντας πάνω από 20 αστυνομικούς την Πέμπτη το πρωί.


11. Οι κάμερες καταγράφουν μια ομάδα ανθρώπων που δέχεται πυρά κατά τη διάρκεια των μαχών της Πέμπτης. Χρησιμοποιώντας ασπίδες για την κάλυψη, οι διαδηλωτές έπεσαν στο έδαφος αφού έχουν δεχθεί πυροβολισμούς από διαφορετικές κατευθύνσεις και στη συνέχεια σέρνονται μακριά για να δεχθούν ιατρική βοήθεια.


12. Το τηλεοπτικό συνεργείο του Russia Today στο Κίεβο δέχεται πυρά, ενώ προσπαθεί να κινηματογραφήσει τη βία από ένα κτίριο στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Ο δημοσιογράφος του RT Αλεξέι Yaroshevsky που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των ταραχών την Πέμπτη περιγράφει την κατάσταση ως «αληθινό χάος».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης