Άσυλο στη Βραζιλία ζητά ο Σνόουντεν

Άσυλο στη Βραζιλία ζητά ο Σνόουντεν

Με αντάλλαγμα να δώσει στη χώρα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ουάσιγκτον κατασκόπευε την ηγεσία της χώρας

Άσυλο στη Βραζιλία ζητά ο Σνόουντεν
Επιστολή προς την πρόεδρο της Βραζιλίας, Νίλμα Ρούσεφ, απέστειλε το "κακό σπυρί των Αμερικανών" και πρώην κατάσκοπος της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας (NSA),  Έντουαρντ Σνόουντεν, υποστηρίζοντας ότι θα δώσει στη χώρα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ουάσιγκτον κατασκόπευε την ηγεσία της χώρας, σε αντάλλαγμα όμως την χορήγηση μόνιμου πολιτικού ασύλου .
 
Ο Σνόουντεν που αποκάλυψε τον "Μεγάλο Αδερφό" των ΗΠΑ εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα για το μυστικό πρόγραμμα παρακολουθήσεων που είχε στο στόχαστρο ηγέτες ανά τον κόσμο , αξιωματούχους αλλά και απλούς πολίτες, δεν εφησυχάζει και δικαίως αφού το ερχόμενο καλοκαίρι -συγκεκριμένα τον Αύγουστο- λήγει η ευγενική "προσφορά" του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ρώσος πρόεδρος του έχει προσφέρει ασφαλές... καταφύγιο για ένα έτος, κατά συνέπεια το "βαθύ λαρύγγι" των ΗΠΑ θα μείνει και πάλι χωρίς πατρίδα από τον ερχόμενο Αύγουστο.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η βραζιλιάνικη εφημερίδα "Folha de S. Paulo", την οποία επικαλείται η βρετανική "Guardian", ο Εντουαρντ Σνόουντεν έχει ήδη ζητήσει από τις αρχές της Βραζιλίας πολιτικό άσυλο. Και σύμφωνα με την εφημερίδα, προσφέρθηκε να βοηθήσει τη χώρα στην διερεύνηση των δραστηριοτήτων της NSA στο έδαφός της.  

Στην επίμαχη επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας διέρρευσε στην βραζιλιάνικη εφημερίδα, διευκρινίζεται ότι η προσφορά του Σνόουντεν ισχύει μόνο αν λάβει πολιτικό άσυλο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης