Αίγυπτος: Περιορισμούς στις διαδηλώσεις έβαλε ο Άντλι Μανσούρ

Αίγυπτος: Περιορισμούς στις διαδηλώσεις έβαλε ο Άντλι Μανσούρ

Υποχρεώνει τους διοργανωτές διαδηλώσεων να ειδοποιούν εγκαίρως τις αρχές και ότι δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να ματαιώνει ή να αλλάζει τον χώρο διεξαγωγής των προγραμματισμένων διαδηλώσεων

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου Άντλι Μανσούρ υπέγραψε σήμερα νομοσχέδιο που επιβάλλει περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις και στις διαδηλώσεις, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση εν μέσω αντιδράσεων από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που είδαν μία πρώτη εκδοχή του νομοσχεδίου, υποστηρίζουν ότι υποχρεώνει τους διοργανωτές διαδηλώσεων να ειδοποιούν εγκαίρως τις αρχές και ότι δίνει στην αστυνομία το δικαίωμα να ματαιώνει ή να αλλάζει τον χώρο διεξαγωγής των προγραμματισμένων διαδηλώσεων.

"Επιβάλλει άδικους περιορισμούς σε ειρηνικές συγκεντρώσεις", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αρκετές τοπικές οργανώσεις.

Η τελική μορφή του νομοσχεδίου αναμένεται ότι θα προβλέπει την τιμωρία των διοργανωτών διαδηλώσεων χωρίς άδεια με άγνωστο πρόστιμο και όχι με ποινή φυλάκισης όπως προβλέπει η αρχική μορφή του, έγραψε η ανεξάρτητη εφημερίδα al-Masri al-Youm.

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα ισχύσει ο νόμος.

Ο Μανσούρ ανέλαβε καθήκοντα μεταβατικού προέδρου στις 4 Ιουλίου, μία ημέρα μετά την ανατροπή από τον στρατό του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εναντίον του.

Εκτοτε, από τα επεισόδια βίας που σημειώνονται στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι.

Η υποστηριζόμενη από τον στρατό κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η θέσπιση κανόνων αναφορικά με τις δημόσιες συγκεντρώσεις είναι απαραίτητη για να τερματιστούν τα βίαια επεισόδια, που φέρεται ότι υποκινούν οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας του Μόρσι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paris_symforisi

Δωδέκατη ημέρα σήμερα απεργιακών κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ υπάρχει κίνδυνος απεργίας και τα Χριστούγεννα - Το πρωί της Δευτέρας η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή του Παρισιού εκτεινόταν σε περισσότερα από 620 χιλιόμετρα

191213120849_EV-Owners-Icing-tsiro-1000

Ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων στην Κροατία πραγματοποίησαν σύντομη διαμαρτυρία σε πρατήριο ανεφοδιασμού προκειμένου να υπάρχει κρατική ανταπόκριση για κατασκευή περισσότερων συμβατικών σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ICE).

4962010

«Η σημαντική αύξηση των προσφύγων άσκησε πιέσεις σε μια κεντροδεξιά κυβέρνηση που δεσμεύτηκε να λάβει μια πολύ πιο σκληρή στάση απέναντι στη προσφυγικό από τον προκάτοχό της», τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα