Πόσοι «Πύργοι του Άιφελ» υπάρχουν στον κόσμο;

Πόσοι «Πύργοι του Άιφελ» υπάρχουν στον κόσμο;

Φαίνεται πως είναι το αξιοθέατο που έχουν ζηλέψει σε μεγαλύτερο βαθμό οι πόλεις του κόσμου, καθώς εκτός από το πρωτότυπο στο Παρίσι, πύργους του Άιφελ θα βρούμε από την Κίνα μέχρι το Λας Βέγκας!

Πόσοι «Πύργοι του Άιφελ» υπάρχουν στον κόσμο;
1. Σενζέν, Κίνα
Ένα ολόκληρο πάρκο με ρέπλικες μνημείων του κόσμου έχει η πόλη Σενζέν της Κίνας. Ο ψεύτικος «Πύργος του Άιφελ» βέβαια, σε πιο σκούρα απόχρωση από τον πραγματικό, ξεχωρίζει από μακριά!

Κλείσιμο


2. Χανγκζού, Κίνα
Στην ανατολική Κίνα τώρα, ένας άλλος «Πύργος» βρίσκεται στο κέντρο της Χανγκζού. Αρκετά μεγαλοπρεπής, στέκει ψηλότερα από τα περισσότερα κτήρια της πόλης.



3. Λας Βέγκας, ΗΠΑ
Μεγαλοπρεπέστατος και ο «Πύργος του Άιφελ» που στήθηκε στην Μέκκα των καζίνο στις ΗΠΑ, ξεχωρίζει ανάμεσα στα εκατομμύρια φώτα του Λας Βέγκας που δεν σβήνουν ποτέ!



4. Βερολίνο, Γερμανία
Ακόμα και οι Γερμανοί ζήλεψαν το έργο του Άιφελ και το αντέγραψαν, για να διακοσμήσουν μάλιστα ένα εμπορικό κέντρο!



5. Καλκούτα, Ινδία
Ύψους περίπου 30 μέτρων, πολύ λιγότερο εντυπωσιακός σε σχέση με τον αυθεντικό!



6. Φεζ, Μαρόκο
Με την επιρροή που έχει ασκήσει η Γαλλία στο Μαρόκο, δεν θα μπορούσε να λείπει ένας «Πύργος του Άιφελ» από την αφρικανική χώρα!



7. Φιλιατρά Μεσσηνίας, Ελλάδα
Από την λίστα δεν λείπει ούτε η Ελλάδα, αφού στα Φιλιατρά της Μεσσηνίας υπάρχει ένας «Πύργος του Άιφελ», ύψους 26 μέτρων, έργο του Μεσσήνιου γλύπτη Χάρρυ Φουρνιέ.




Όσο κι αν προσπάθησαν πάντως ανά την υφήλιο, το πρωτότυπο έργο στο κέντρο του Παρισιού, παραμένει αξεπέραστο. Κατασκευάστηκε το 1889 και έχει ύψος 325 μέτρα. Ο μεταλλικός πύργος δέχεται κάθε χρόνο εκατομμύρια επισκεπτών.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης