Παλαιστίνη: «Καταστροφική» η απόφαση του Ισραήλ για ανέγερση νέων οικισμών

Παλαιστίνη: «Καταστροφική» η απόφαση του Ισραήλ για ανέγερση νέων οικισμών

Το Τελ Αβίβ θα κατασκευάσει 1.500 κατοικίες στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο

Μετά το Big Brother, το …Big Apple!
Παλαιστίνη: «Καταστροφική» η απόφαση του Ισραήλ για ανέγερση νέων οικισμών
Την καταδίκη της εξέφρασε η Παλαιστινιακή Αρχή για την «καταστροφική» απόφαση του Ισραήλ να κατασκευάσει 1.500 κατοικίες στον οικισμό Ραμάτ Σλόμο της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

«Η πολιτική αυτή καταστρέφει την ειρηνευτική διαδικασία και αποτελεί μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα ότι το Ισραήλ είναι μια χώρα που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο και που συνεχίζει να θέτει εμπόδια στη διαδικασία αυτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ναμπίλ Αμπού Ρουντέινα, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Ειδικότερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός του επί των Εσωτερικών Γκίντεον Σάαρ έδωσαν το πράσινο φως για τέσσερα προγράμματα κατασκευών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, δήλωσε σήμερα το πρωί προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Αυτή η ισραηλινή απόφαση «κάνει τα παλαιστινιακά και αραβικά μέρη να χάνουν εμπιστοσύνη τους στην ικανότητα αυτής της (ισραηλινής) κυβέρνησης να κάνει ειρήνη», σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης της παλαιστινιακής προεδρίας που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Η ανακοίνωση καταγγέλλει «μια χειρονομία η οποία καταδικάσθηκε από τη διεθνή κοινότητα» και υπογραμμίζει πως «όλες οι εποικιστικές δραστηριότητες είναι παράνομες και κανένας οικισμός δεν θα παραμείνει στο παλαιστινιακό έδαφος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης