Μία πρώην «Μις Κόσμος» στο κοινοβούλιο της Αυστρίας

Μία πρώην «Μις Κόσμος» στο κοινοβούλιο της Αυστρίας

Θα αντικαταστήσει το δισεκατομμυριούχο Φρανκ Στρόναχ στο κοινοβούλιο

Μία πρώην «Μις Κόσμος» στο κοινοβούλιο της Αυστρίας
Ο αυστρο-καναδός δισεκατομμυριούχος Φρανκ Στρόναχ θα αποσυρθεί από την αυστριακή πολιτική και θα αντικατασταθεί στη θέση του βουλευτή από μια πρώην Μις Κόσμος, ανακοίνωσε ο 81χρονος επιχειρηματίας.
 
"Θα συμμετέχω στο κοινοβούλιο, όμως δεν ξέρω για πόσο καιρό ούτε με ποια συχνότητα", δήλωσε στην εφημερίδα "Οστεράιχ" ο Στρόναχ, ο οποίος επέστρεψε το 2012 στην Αυστρία, τη γενέτειρά του, για να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, το οποίο εξέλεξε βουλευτές στο κοινοβούλιο στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στα τέλη Σεπτεμβρίου.

"Δεν είναι παρά θέμα χρόνου πριν μεταβιβάσω την εντολή μου στην Ούλα Βαϊγκερστόρφερ", μις Κόσμος 1987, είπε και πρόσθεσε ότι εκτιμά τον χαρακτήρα της και έχει καλές γνώσεις.

Αφού εγκατέλειψε την Αυστρία στη δεκαετία του 1950, ο Φρανκ Στρόναχ έκανε περιουσία δημιουργώντας την εταιρεία εξοπλισμού αυτοκινήτων Magna, που έγινε μια από τις μεγαλύτερες της αγοράς. Επέστρεψε στην Αυστρία το 2012 και μπήκε στην πολιτική με το κόμμα Ομάδα Στρόναχ, προβάλλοντας την επιτυχία του ως διαχειριστή επιχείρησης.

Έπειτα όμως από μια εκστρατεία που χαρακτηρίστηκε κυρίως από... γκάφες -ζήτησε την αποκατάσταση της θανατικής ποινής για τους "επαγγελματίες δολοφόνους" και υποστήριξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να επιτεθεί στρατιωτικά στην Αυστρία- το κόμμα του δεν συγκέντρωσε στις 29 Σεπτεμβρίου παρά το 5,73% των ψήφων, πολύ κάτω από το 15% που είχε στόχο.
Κλείσιμο

Οι σοσιαλδημοκράτες και οι συντηρητικοί, τα δύο μεγάλα κόμματα που κυριαρχούν από το 1945 στην αυστριακή πολιτική, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε διαπραγματεύσεις για να επαναφέρουν στην κυβέρνηση το "μεγάλο συνασπισμό" τους που δεν περιλαμβάνει την Ομάδα Στρόναχ.

Ο Φρανκ Στρόναχ, ο οποίος προσπαθεί να του αποπληρωθεί ένα δάνειο 10 εκατ. ευρώ το οποίο χορήγησε στο κόμμα για την προεκλογική εκστρατεία, δήλωσε αυτή την εβδομάδα προς τους δημοσιογράφους ότι θα παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα του αργότερα μέσα στο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης