Η Γερουσία εξετάζει μια αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 15 Φεβρουαρίου

Η Γερουσία εξετάζει μια αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 15 Φεβρουαρίου

Θα οριστεί επίσης η διεξαγωγή ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την μείωση του ελλείμματος με στόχο μια συμφωνία ως το τέλος του έτους.

Η Γερουσία εξετάζει μια αύξηση του ορίου του χρέους ως τις 15 Φεβρουαρίου
Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές επεξεργάζονται μια δημοσιονομική συμφωνία, η οποία θα προβλέπει την αύξηση του ορίου του ομοσπονδιακού δανεισμού τουλάχιστον ως τα μέσα του Φεβρουαρίου και την παροχή χρηματοδότησης στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ως τα μέσα του Ιανουαρίου για να τερματιστεί η διακοπή της λειτουργίας μέρους των υπηρεσιών αυτών, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Το δοκιμαστικό πλαίσιο, το οποίο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και μπορεί να αλλάξει, θα ορίζει επίσης την διεξαγωγή ενός νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την μείωση του ελλείμματος με στόχο μια συμφωνία ως το τέλος του έτους.

Η πηγή αυτή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, σημείωσε τέλος ότι οι μετέχοντες στις συνομιλίες εξακολουθούν να διαπραγματεύονται αν η 15η Φεβρουαρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία για την αύξηση του ορίου του χρέους ή αν θα επιτραπεί στο υπουργείο Οικονομικών να λαμβάνει "έκτακτα μέτρα" για την αύξηση του ορίου δανεισμού πέραν αυτής της ημερομηνίας, όπως έχει κάνει στο πρόσφατο παρελθόν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης