LIVE

Κορωνοϊός

Αναστάτωση στη Γερμανία από βακτήριο

Αναστάτωση στη Γερμανία από βακτήριο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ-αποκάλυψη του δικτύου CNBC και των Financial Times, ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο έχει πλήξει την πόλη Warstein – Απολύτως ασφαλή και ελεγμένα τα προϊόντα της Warsteiner, επισημαίνουν τα στελέχη της μεγάλης ζυθοποιίας – Δείτε τα επίσημα έγγραφα

Δεκαπέντε μέρες πρίν από το Φεστιβάλ Μπύρας που κάθε Οκτώβρη διοργανώνεται στη Γερμανία, η ανίχνευση ενός δυνητικά θανατηφόρου βακτηρίου στο νερό προκάλεσε αναστάτωση και σειρά δημοσιευμάτων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου CNBC, ένα δυνητικά θανατηφόρο βακτήριο έχει ανιχνευθεί στα απόβλητα της πόλης Warstein, όπου και η έδρα της ζυθοποιίας Warsteiner, της μεγαλύτερης οικογενειακής επιχείρησης παραγωγής μπύρας στη Γερμανία.



Ο λόγος για το βακτήριο Legionella, που ανιχνεύθηκε στην μικρή πόλη του Warstein στη γραφική περιοχή Sauerland και συνδέεται με την εμφάνιση της «νόσου των του λεγεωνάριων» η οποία έχει μολύνει 165 ανθρώπους στην πόλη και προκάλεσε δύο θανάτους.

Άμεση ήταν η αντίδραση των στελεχών της γερμανικής βιομηχανίας μπύρας Warsteiner οι οποίοι τόνισαν σε όλους τους τόνους πως τα προϊόντα της εταιρείας τους είναι απολύτως ελεγμένα και ασφαλή και προς τούτο δημοσιοποίησαν και τα σχετικά πιστοποιητικά: δείτε εδώ και εδώ 

Να σημειωθεί πως όλες οι μπύρες στη Γερμανία παράγονται σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες του λεγόμενου Reinheitsgebot , ένας νόμος καθαρότητας πρώτη φορά ψηφίστηκε στη Βαυαρία το 1516 , η οποία προβλέπει ότι μόνο το νερό , λυκίσκο και το κριθάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικά για την μπύρα .

Αξιωματούχοι του Γερμανικού υπουργείου περιβάλλοντος έσπευσαν την Παρασκευή να δηλώσουν ότι η αιτία της μόλυνσης δεν συνδέεται με το ζυθοποιείο




«Κατά την άποψή μας, η ζυθοποιία Warsteiner δεν θεωρείται ως πηγή της μόλυνσης», δήλωσε ο Frank Seidlitz, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου περιβάλλοντος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία .

«Τα προϊόντα μας είναι ασφαλή», δήλωσε εκπρόσωπος της ζυθοποιίας , όταν η εκδήλωση της νόσου για πρώτη φορά αποκαλύφθηκε .

Το υπουργείο περιβάλλοντος στο Ντίσελντορφ δήλωσε ότι τα βακτήρια δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην μπύρα. «Η διαδικασία της ζυθοποιίας φτάνει σε θερμοκρασία 100 ° C, ενώ τα βακτήρια δεν μπορούν να επιβιώσουν πάνω από 60 ° C», σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης