Μουσείο γιορτάζει τη συνεισφορά των γυναικών στην Πληροφορική

Μουσείο γιορτάζει τη συνεισφορά των γυναικών στην Πληροφορική

Το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής στη Βρετανία ανοίγει μια γκαλερί για να γιορτάσει τη συμμετοχή των γυναικών στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών

Σκιαγραφεί το προφίλ των δραστών  η Αντιτρομοκρατική
Μουσείο γιορτάζει τη συνεισφορά των γυναικών στην Πληροφορική
Το Εθνικό Μουσείο Πληροφορικής στη Βρετανία ανοίγει μια γκαλερί για να γιορτάσει τη συμμετοχή των γυναικών στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Τη χρηματοδότηση της γκαλερί την έχει αναλάβει η Google.

Η έκθεση θέλει να προβάλλει τον σημαντικό ρόλο των γυναικών στην κατασκευή και στον πρωτοποριακό προγραμματισμό των υπολογιστών.

Κλείσιμο


Το λιθαράκι για αυτή την έκθεση μπήκε όταν οι υπεύθυνοι του μουσείου παρατήρησαν ότι μόνο το 10% των φοιτητών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει είναι γυναίκες.

Στόχος και ελπίδα του μουσείου είναι να εμπνεύσει νέες γυναίκες και κορίτσια να δουλέψουν στο χώρο της πληροφορικής.



''Τα κορίτσια θα πρέπει να επωφεληθούν από την αναβίωση των υπολογιστών στα σχολεία, να γνωρίσουν τον υπέροχο τομέα της πληροφορικής και να μην διστάσουν να αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει'' δήλωσε η Dame Shirley Stephanie στην τελετή έναρξης της έκθεσης.

Το μουσείο είναι τοποθετημένο στο περίβολο του Bletchley Park,το οποίο χρησιμοποιούνταν ως κέντρο κρυπτανάλυσης εν καιρώ πολέμου.



Σε παράσταση του μουσείου αναγνωρίζονται οι συνεισφορές στον τομέα των υπολογιστών, από την Joyce Wheeler, η οποία είναι από τους πρώτους ακαδημαϊκούς που χρησιμοποίησε EDSAC υπολογιστή, από την Mary Coombs, την πρώτη γυναίκα προγραμματιστή για την ηλεκτρονική υπηρεσία της Λυών και από την Kathleen Booth ακαδημαϊκό που έγραψε το πρώτο βιβλίο προγραμματισμού σε γλώσσα Assembly.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης