Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργείας του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή βράβευσε την bwin για την πολύπλευρη στήριξη της.
Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας στο Βατικανό
Στο πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη μετά από 14 χρόνια ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο επισκέφθηκε τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό και είχε μαζί του συζήτηση διάρκειας 25 λεπτών.
Κατά τη συνάντηση ο Λουκασένκο προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί τη χώρα του σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων του Βατικανού με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας και άρσης της μεταξύ τους καχυποψίας, αλλά παράλληλα μετέφερε και από
Στο πρώτο του ταξίδι στην Ευρώπη μετά από 14 χρόνια ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο επισκέφθηκε τον Πάπα Βενέδικτο στο Βατικανό και είχε μαζί του συζήτηση διάρκειας 25 λεπτών.
Κατά τη συνάντηση ο Λουκασένκο προσκάλεσε τον Πάπα να επισκεφθεί τη χώρα του σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων του Βατικανού με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας και άρσης της μεταξύ τους καχυποψίας, αλλά παράλληλα μετέφερε και απόψεις του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλου.
Αργότερα σήμερα ο Λουκασένκο επρόκειτο να παρακαθήσει σε δείπνο με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τον υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Φράνκο Φρατίνι, ενώ ο ιταλικός τύπος έγραψε ότι «η επίσκεψη αυτή θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα για να βγει από την απομόνωση ο τελευταίος δικτάτορας της Ευρώπης».
Ο Λευκορώσος Πρόεδρος τελούσε υπό ευρωπαϊκή απαγόρευση μετά την επανεκλογή του το 2006 με εκλογές που χαρακτηρίστηκαν νοθευμένες από τις Βρυξέλλες και το μέτρο έληξε πέρυσι όταν ο Λουκασένκο συμμορφώθηκε με την απαίτηση και αποφυλάκισε πολιτικούς κρατουμένους.
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο βρίσκεται στην ηγεσία της Λευκορωσίας από το 1994 και έχει υποστεί σκληρή κριτική για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους διαφωνούντες και για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Μια ακόμη ένδειξη αναθέρμανσης στις σχέσεις Λευκορωσίας-Ε.Ε. αποτελεί η πρόσκληση προς τον Λουκασένκο να παραστεί στη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ανατολικής Συνεργασίας που θα διοργανωθεί τον επόμενο μήνα στην Πράγα.
Το πρόγραμμα της συνόδου περιλαμβάνει σχεδιασμούς για τη βελτίωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε έξη πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (Λευκορωσία, Μολδαβία, Ουκρανία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία) και κατευθύνσεις για το εμπόριο και τις βίζες.
Ουσιαστικά η σύνοδος γίνεται για πίεση προς τις χώρες αυτές να αναθεωρήσουν την ενεργειακή τους σχέση με τη Ρωσία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr