Μυστήριο με το άσυλο Σνόουντεν από τη Βενεζουέλα

Μυστήριο με το άσυλο Σνόουντεν από τη Βενεζουέλα

Ρώσος βουλευτής αποκάλυψε ότι αποδέχθηκε το άσυλο Μαδούρο - «Δεν έχει αποδεχθεί επίσημα την προσφορά», λέει το WikiLeaks

Μυστήριο με το άσυλο Σνόουντεν από τη Βενεζουέλα
Μυστήριο επικρατεί σχετικά με το άσυλο του Έντουαρντ Σνόουντεν από τη Βενεζουέλα, έπειτα από τo tweet του προέδρου της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της κάτω βουλής της Ρωσίας, Αλεξέι Πουσκόφ, ότι ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών αποδέχτηκε την προσφορά του Νίκολας Μαδούρο.

«Ο Σνόουντεν συμφώνησε να αποδεχθεί την προσφορά του Πορέδρου της Βενεζουέλα Νίκολα Μαδούρο για πολιτικό άσυλο. Προφανώς αυτή η επιλογή έμοιαζε πιο αξιόπιστη για τον Σνόουντεν», έγραψε ο Ρώσος πολιτικός και αμέσως το Twitter πήρε «φωτιά».

Ωστόσο, μέσα σε λίγη ώρα, ο Πουσκόφ διέγραψε από το προφίλ του το επίμαχο «τιτίβισμα» και ανήρτησε ένα νέο σχόλιο σύμφωνα με το οποίο έμαθε για τον Σνόουντεν από το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti-24. Μάλιστα κάλεσε όσους ενδιαφέρονται για την τύχη του Αμερικανού φυγά να επικοινωνήσουν με το κανάλι.

Κλείσιμο
Τη Δευτέρα ο Νίκολα Μαδούρο αποκάλυψε ότι η Βενεζουέλα έλαβε αίτηση χορήγησης ασύλου από τον πρώην πράκτορα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο οποίος παραμένει στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

«Λάβαμε την επιστολή ασύλου», δήλωσε ο ηγέτης της Βενεζουέλας από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας.«Ο Σνόουντεν, θέλει να πάρει το αεροπλάνο και επιτέλους να έρθει εδώ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Πάντως ο ιστότοπος WikiLeaks, ανήρτησε στο Twitter μια ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία
ο Σνόουντεν δεν έχει αποδεχθεί μέχρι τώρα επίσημα την προσφορά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας.

Όπως υπογράμμισε, τα κράτη που εμπλέκονται στην διαδικασία λήψης της απόφασης για τη χορήγηση ασύλου στον Σνόουντεν «θα προβούν σε ανακοινώσεις αν και όταν έλθει η κατάλληλη ώρα».





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης