Κλεγκ: Το δημοψήφισμα θα υπονομεύσει τη βρετανική οικονομία

Κλεγκ: Το δημοψήφισμα θα υπονομεύσει τη βρετανική οικονομία

Κλεγκ: Το δημοψήφισμα θα υπονομεύσει τη βρετανική οικονομία
Το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπονομεύσει την εύθραυστη ανάκαμψη της βρετανικής οικονομίας, προειδοποίησε την Τέταρτη ο φιλο-ευρωπαϊστής αντιπρόεδρος της κυβέρνησής του Νικ Κλεγκ.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC, έπειτα από την ιστορική ομιλία του Κάμερον στο Λονδίνο, ο Κλεγκ δήλωσε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος.
 
«Χρόνια και χρόνια αβεβαιότητας εξαιτίας μίας παρατεταμένης, ερμηνευμένης στρεβλά επαναδιαπραγμάτευσης της θέσης μας στην Ευρώπη δεν είναι προς όφελος του εθνικού συμφέροντος, καθώς πλήττεται η ανάπτυξη και η απασχόληση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλεγκ.
 
«Η απόλυτη προτεραιότητα του βρετανικού λαού είναι θέσεις εργασίας, είναι ανάπτυξη, είναι ισχυρή οικονομία» πρόσθεσε.
 
Ο Κλεγκ, ο οποίος ηγείται του κεντροαριστερού κόμματος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, εταίρου του Συντηρητικού Κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό, έχει ήδη ασκήσει κριτική κατά του στόχου του Κάμερον να ανακτήσει εξουσίες που είχαν παραχωρηθεί στις Βρυξέλλες, περιγράφοντάς το ως μία «ψευδή υπόσχεση τυλιγμένη με την βρετανική σημαία».
Κλείσιμο
 
Ο πρωθυπουργός Κάμερον δεσμεύτηκε για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος ώστε να αποφασίσει ο βρετανικός λαός αν επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ΕΕ με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές το 2015.
 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης