Γαλλία: Επικίνδυνη η πρόταση Κάμερον για δημοψήφισμα

Γαλλία: Επικίνδυνη η πρόταση Κάμερον για δημοψήφισμα

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει α λα καρτ» δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αντιδρώντας στα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον

Γαλλία: Επικίνδυνη η πρόταση Κάμερον για δημοψήφισμα
«Η Ευρώπη δεν μπορεί να γίνει α λα καρτ» δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς αντιδρώντας στα σχέδια του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Φαμπιούς πριν από την έναρξη της ομιλίας του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε την Ευρώπη α λα καρτ», τόνισε ο Φαμπιούς στο ραδιοσταθμό France Info. «Ελπίζουμε ότι οι Βρετανοί θα έχουν θετική συμβολή στην Ευρώπη. Ομως, η Ευρώπη, ας δεχθούμε ότι είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα. Μπαίνει κάποιος στην ομάδα αυτή, αλλά από τη στιγμή που είναι σ΄αυτήν δεν μπορεί να πει ότι παίζει ράγκμπι», τόνισε ο Φαμπιούς.

«Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ίδια τη Βρετανία γιατί θα είναι δύσκολο για τη χώρα αυτή να βρεθεί εκτός Ευρώπης», πρόσθεσε.

«Κάποια ημέρα είχα μια συνάντηση με βρετανούς επιχειρηματίες και τούς είπα: ακούστε, εάν η Βρετανία αποφασίσει να εγκαταλείψει την Ευρώπη, εμείς θα τής στρώσουμε το κόκκινο χαλί», είπε ο Φαμπιούς απαντώντας έτσι στο βρετανό πρωθυπουργό, ο οποίος είχε δηλώσει έτοιμος να στρώσει το κόκκινο χαλί στις εταιρείες που επιθυμουν να γλιτώσουν από την υψηλή φορολογία στη Γαλλία.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης