Στρατιωτική δράση στο Μάλι ανακοίνωσε ο Ολάντ

Στρατιωτική δράση στο Μάλι ανακοίνωσε ο Ολάντ

Στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων του Μάλι είναι από το απόγευμα γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος

Στρατιωτική δράση στο Μάλι ανακοίνωσε ο Ολάντ
Στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων του Μάλι είναι από το απόγευμα γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ.

«Οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις άρχισαν σήμερα μια επέμβαση στο Μάλι για να υποστηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις της αφρικανικής χώρας, η οποία θα συνεχιστεί για όσο αυτό είναι αναγκαίο», είπε ο Ολάντ.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η γαλλική δραστηριότητα στο Μάλι είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και με το πνεύμα των σχετικών με το Μάλι ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
Κλείσιμο

Να σημειωθεί πως και η ίδια η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, νωρίτερα είχε δηλώσει πως είναι «αναγκαία η ενίσχυση και η επιτάχυνση της διεθνούς δέσμευσης για την αποκατάσταση του κυβερνητικού ελέγχου σε ολόκληρο το Μάλι».

Νωρίτερα, γαλλικές, νιγηριανές και σενεγαλέζικες δυνάμεις έφτασαν στο Μάλι, όπως σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας στο Μπαμακό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης