Το Ισραήλ αναβάλλει προσωρινά τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Το Ισραήλ αναβάλλει προσωρινά τη χερσαία επίθεση στη Γάζα

Έπειτα από νυχτερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ υπό την προεδρία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ αναβάλλει προσωρινά τη χερσαία επίθεση στη Γάζα
Το Ισραήλ αποφάσισε να αναβάλει τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας για να δοθεί η ευκαιρία στις αιγυπτιακές διπλωματικές προσπάθειες για την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στη Χαμάς και το Ισραήλ, ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

Κλείσιμο
"Ελήφθη απόφαση για την προσωρινή διακοπή κάθε σχεδίου χερσαίας επίθεσης για να δοθεί μία ευκαιρία στις διπλωματικές προσπάθειες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ανώτατος ισραηλινός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται, έπειτα από τη νυχτερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ υπό την προεδρία του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Συζήτησαν τόσο την εξέλιξη των διπλωματικών προσπαθειών, όσο και την στρατιωτική επιχείρηση", δήλωσε ο ισραηλινός αξιωματούχος.

Τουλάχιστον 40 παλαιστινιακές ρουκέτες ερρίφθησαν εναντίον νότιας πόλης

Ένας πύραυλος προσγειώθηκε σε ανοιχτή έκταση κοντά στην Ιερουσαλήμ, χωρίς να υπάρξουν τραυματίες, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι ήχησαν σειρήνες και ακούστηκε έκρηξη στην πόλη.

Τουλάχιστον 40 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ  εκτόξευσαν ένοπλοι Παλαιστίνιοι νωρίς σήμερα το πρωί, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου και υλικές ζημιές, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Δεκαέξι ρουκέτες τύπου Γκραντ εκτοξεύθηκαν εναντίον της Μπιρσεβά, της μεγαλύτερης πόλης του νοτίου Ισραήλ. Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, ανέβαλαν την ευθύνη για τις επιθέσεις.

Τέσσερις από τις ρουκέτες έπεσαν στην πόλη, ενώ οι υπόλοιπες έπεσαν σε περιοχές εκτός των ορίων της πόλης ή αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το CNN οι ΗΠΑ στέλνουν τρία πλοία του πολεμικού ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης των Αμερικανών από το Ισραήλ, επικαλούμενο ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι είναι απίθανο να απομακρυνθούν δια θαλάσσης οι αμερικανοί πολίτες από το Ισραήλ, καθώς οι περισσότεροι επιλέγουν τις εμπορικές πτήσεις όταν αποφασίζουν να αναχωρήσουν από το Ισραήλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε από την Καμπότζη την οποία επισκέπτεται, τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι να συζητήσουν για την κλιμάκωση της βίας στη Γάζα.


Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης