Ερντογάν: «Ο Μπρέιβικ θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί»

Ερντογάν: «Ο Μπρέιβικ θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί»

Σχολιάζοντας την ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό άνδρα που σκότωσε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους στη Νορβηγία, ο Ερντογάν τόνισε πως θα έπρεπε να καταδικαστεί σε θάνατο

Η μυστηριώδης σχέση σοκολάτας και κατάθλιψης!
Ερντογάν: «Ο Μπρέιβικ θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί»
«Ο Μπρέιβικ θα έπρεπε να έχει εκτελεστεί», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».

Σχολιάζοντας την ποινή που επιβλήθηκε στο νεαρό άνδρα που σκότωσε εν ψυχρώ 77 ανθρώπους στη Νορβηγία, ο Ερντογάν τόνισε πως θα έπρεπε να καταδικαστεί σε θάνατο.

«Πώς μπορεί ένας άνθρωπος που σκότωσε 77 ανθρώπους να καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης; Ο Μπρέιβικ δεν θα πρέπει να βγει ποτέ από την φυλακή. Κάτι πρέπει να βρεθεί έτσι ώστε, αφότου εκτίσει 21 χρόνια στην φυλακή,  να παραμείνει μέσα για άλλα 21 χρόνια», δήλωσε.

Ο 33χρονος δεξιός εξτρεμιστής Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ κρίθηκε από δικαστήριο του Οσλο ψυχικά υγιής και συνεπώς ποινικά υπεύθυνος για την δολοφονία 77 ατόμων τον Ιούλιο του 2011.

Καταδικάστηκε σε τουλάχιστον 21 χρόνια κάθειρξης που αποτελεί την ανώτατη ποινή στη Νορβηγία, η οποία όμως θα μπορεί να παρατείνεται εφόσον κρίνεται πως ο Μπρέιβικ παραμένει επικίνδυνος για την κοινωνία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης