Μπρέιβικ: «Συγγνώμη που δεν σκότωσα περισσότερους»

Μπρέιβικ: «Συγγνώμη που δεν σκότωσα περισσότερους»

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών - Δεν προτίθεται να εφεσιβάλει την απόφαση - Θα οδηγηθεί σε φυλακή με γυμναστήριο, τηλεόραση και ηλεκτρονικό υπολογιστή χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ

Αγόρασε 15χρονη και την εξέδιδε!
Μπρέιβικ: «Συγγνώμη που δεν σκότωσα περισσότερους»
Με προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει ο μακελάρης της Νορβηγίας Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ να αναστατώνει τους συγγενείς των 77 ανθρώπων που δολοφόνησε πέρυσι το καλοκαίρι στο νησί Ούτογια και στο Όσλο.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους εθνικιστές ακτιβιστές που δεν κατάφερε να εκτελέσω περισσότερους ανθρώπους» δήλωσε ο Μπρέιβικ, προκαλώντας αναστάτωση στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του Μπρέιβικ, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα εάν θα ασκήσουν έφεση στην ποινή που του επεβλήθη.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, ο Μπρέιβικ υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να εφεσιβάλει την απόφαση, την οποία χαρακτήρισε "παράνομη", δεδομένου ότι ο ίδιος θεωρεί αναρμόδιο το δικαστήριο που είχε αναλάβει να εξετάσει την υπόθεσή του.

"Δεν αναγνωρίζω το δικαστήριο (...) Η ποινή είναι κατ' εμέ παράνομη. Αν ασκήσω έφεση, θα νομιμοποιήσω το δικαστήριο" είπε ο ίδιος με την ολοκλήρωση της τελευταίας ημέρας της δικαστικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα πως ο 33χρονος ακροδεξιός εξτρεμιστής είναι ποινικά υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Ο Μπρέιβικ είναι υποχρεωμένος να εκτίσει τουλάχιστον δέκα χρόνια της ποινής του, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταθέσει αίτημα απελευθέρωσης, πριν συμπληρώσει δέκα χρόνια εγκλεισμού.

Οι πέντε δικαστές απέρριψαν το αίτημα της κατηγορούσας αρχής να θεωρηθεί ψυχωτικός. Ψυχίατροι που εξέτασαν τον Μπρέιβικ κατέληξαν σε διαφορετικά συμπεράσματα: ορισμένοι ότι πάσχει από «σχιζοφρενική παράνοια» και άλλοι ότι είναι πνευματικά υγιής και συνεπώς υπεύθυνος για τις πράξεις του. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης