Με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργείας του Ξενώνα Προσωρινής Διαμονής, η Εταιρία Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή βράβευσε την bwin για την πολύπλευρη στήριξη της.
Μεντβέντεφ: Δεν θα έπρεπε να είναι στη φυλακή οι Pussy Riot
Μεντβέντεφ: Δεν θα έπρεπε να είναι στη φυλακή οι Pussy Riot
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην φυλακή οι δύο γυναίκες μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, οι οποίες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για μια «πανκ προσευχή» που τραγούδησαν κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων....
Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην φυλακή οι δύο γυναίκες μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot, οι οποίες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για μια «πανκ προσευχή» που τραγούδησαν κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
«Αν ήμουν δικαστής δεν θα τις έβαζα στη φυλακή. Μόνο και μόνον επειδή πιστεύω ότι δεν είναι δίκαιο να στερηθούν την ελευθερία τους. Έχουν ήδη περάσει αρκετό καιρό στη φυλακή και αυτό αρκεί», δήλωσε ο Μεντβέντεφ.
Την απάντηση αυτή έδωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα πρόωρης απελευθέρωσης της 22χρονης Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και της 24χρονης Μαρία Αλεχίνα, οι οποίες φυλακίστηκαν σε στρατόπεδα εργασίας που βρίσκονται μακριά από τη Μόσχα.
Ο Μεντβέντεφ σημείωσε ωστόσο ότι το θέμα αυτό δεν είναι της δικής του αρμοδιότητας, αλλά εναπόκειται στις δικαστικές αρχές και στους δικηγόρους τους.
«Έχουν το δικαίωμα να κάνουν έφεση και πιστεύω ότι θα κάνουν. Και το δικαστήριο είναι αρμόδιο να εξετάσει αυτό το θέμα σε βάθος και να πάρει μια απόφαση», πρόσθεσε.
Ο Μεντβέντεφ επανέλαβε εξάλλου ότι τα μέλη του συγκροτήματος του προκαλούν «ενόχληση». Τον Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι οι Πούσι Ράιοτ του προκαλούν «ναυτία», αν και είχε και τότε σημειώσει ότι του φαίνεται «ανώφελο» και «αυστηρό» να τις κρατήσουν στη φυλακή.
Η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα και η Μαρία Αλεχίνα, και οι δύο μητέρες, και ένα τρίτο μέλος του συγκροτήματος, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, καταδικάστηκαν τον Αύγουστο σε διετή φυλάκιση σε στρατόπεδα εργασίας για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση θρησκευτικού μίσους» αφού τραγούδησαν το Φεβρουάριο την «πανκ προσευχή» κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν σε καθεδρικό ναό στη Μόσχα.
Η καταδίκη της Τολοκονίκοβα και της Αλεχίνα επικυρώθηκε σε έφεση που εκδικάστηκε στις 10 Οκτωβρίου, ενώ αυτή της Σαμουτσέβιτς μετατράπηκε σε ποινή με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερη μετά τη δίκη.
Από τα τέλη Οκτωβρίου η Τολοκονίκοβα βρίσκεται σε στρατόπεδο εργασίας στην Μορδοβία, η οποία βρίσκεται 500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, και η Αλεχίνα σε ένα άλλο στρατόπεδο εργασίας στο Περμ, το οποίο βρίσκεται 1.400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα