Εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία

Εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία

Τη νύχτα πραγματοποιήθηκαν σφοδρές μάχες, σήμερα το πρωί επικρατεί ηρεμία...

Το "βρώμικο" παιχνίδι της Ε.Ε.
Εύθραυστη εκεχειρία στη Συρία
Ηρεμία επικρατεί από το πρωί σήμερα σ' ολόκληρη τη Συρία μετά την έναρξη της εφαρμογής της εκεχειρίας με την ευκαιρία της μουσουλμανικής γιορτής Αΐντ αλ-'Αντχα, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ η συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες εμφανίζεται ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-'Ασαντ να προσεύχεται σε τζαμί της Δαμασκού.

Αυτή η εύθραυστη εκεχειρία, η οποία μπορεί να παραβιαστεί ανά πάσα στιγμή, εφαρμόζεται ύστερα από μια νύχτα σφοδρών μαχών σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν, μάχες σημειώθηκαν τη νύχτα στην περιοχή της Δαμασκού, στο Χαλέπι και στην κεντρική χώρα κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Κλείσιμο
Καθεστώς και αντάρτες συμφώνησαν να εφαρμόσουν εκεχειρία από σήμερα και για τέσσερις ημέρες, όσο διαρκεί η μουσουλμανική γιορτή Αΐντ αλ-'Αντχα, μια εκεχειρία που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση του Λαχντάρ Μπραχίμι. Ωστόσο και οι δυο πλευρές κατέστησαν σαφές ότι διατηρούν το δικαίωμα ν' απαντήσουν σε περιπτωση παραβίασής της.

Η συριακή τηλεόραση μετέδωσε εικόνες στις οποίες εμφανίζεται ο πρόεδρος 'Ασαντ να προσεύχεται σε τζαμί της Δαμασκού, το πρωί, με την έναρξη της εκεχειρίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης