Ένα μπαλόνι με κουκούλα σε ένδειξη συμπαράστασης για τις Pussy Riot

Ένα μπαλόνι με κουκούλα σε ένδειξη συμπαράστασης για τις Pussy Riot

Η Διεθνής Αμνηστία ύψωσε σήμερα Δευτέρα μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ένα μπαλόνι με κουκούλα, την ώρα της έναρξη της εκδίκασης της έφεσης των μελών του ρωσικού συγκροτήματος

Στο τηλέφωνο Ομπάμα-Μέρκελ για την Ελλάδα
Ένα μπαλόνι με κουκούλα σε ένδειξη συμπαράστασης για τις Pussy Riot
Η Διεθνής Αμνηστία ύψωσε σήμερα Δευτέρα μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι ένα μπαλόνι με κουκούλα, την ώρα της έναρξη της εκδίκασης της έφεσης των μελών του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot, οι οποίες έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης δύο ετών για "χουλιγκανισμό".

Το μπαλόνι διαμέτρου 1,65 μ., φουσκωμένο με ήλιο, είχε το σχήμα της κουκούλας που είναι το σύμβολο του συγκροτήματος των Pussy Riot . Το κρατούσαν τρεις γυναίκες ντυμένες με το στυλ των μελών του συγκροτήματος που στάθηκαν στην γέφυρα Μπιρ Χακίμ κρατώντας πανώ που έγραφαν "Ελευθερία της Εκφρασης στη Ρωσία" και "Ελευθερώστε τις Pussy Riot".

Στο μεταξύ στη Μόσχα, η εκδίκαση της έφεσης των μελών του συγκροτήματος Pussy Riot αναβλήθηκε για τις 10 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο, καθώς η μία από τις κατηγορούμενες δήλωσε ότι διέκοψε τη συνεργασία της με τον συνήγορό της, λόγω διαφωνιών και βρίσκεται χωρίς υπεράσπιση.

Κλείσιμο
"Η αναβολή που ζητήθηκε από την Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς γίνεται δεκτή. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί στις 10 Οκτωβρίου", ανακοίνωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα, 22 ετών, η Εκατερίνα Σαμουτσέβιτς, 30 ετών, και η Μαρία Αλεχίνα, 24 ετών, καταδικάσθηκαν στις 17 Αυγούστου σε φυλάκιση δύο ετών για "χουλιγκανισμό" και "αναμόχλευση θρησκευτικών παθών" όταν τραγούδησαν πανκ προσευχή κατά του Πούτιν στον καθεδρικό ναό της Μόσχας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Οι συνήγοροί τους δεν έχουν και πολλές ελπίδες για αποφυλάκιση των τριών, τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε το θρησκευτικό σόου, ενώ η ορθόδοξη ρωσική εκκλησία έκρινε ότι δεν αξίζουν επιεική μεταχείριση εάν δεν μετανοήσουν, πράγμα που οι ίδιες αποκλείουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης