Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμούς σε Ντεράα και Χομς

Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμούς σε Ντεράα και Χομς

Την ίδια ώρα που οι ηγέτες του κόσμου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, περιέγραψαν την κατάσταση στη Συρία με μελανά χρώματα, η χώρα συγκλονίζεται από νέες μάχες με δεκάδες νεκρούς, σε πολλές πόλεις της...

Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο λόγω... ταλκ
Τουλάχιστον έξι νεκροί από βομβαρδισμούς σε Ντεράα και Χομς
Ο συριακός στρατός βομβάρδισε σήμερα περιοχές της Ντεράα και της Χομς, στη νότια και στην κεντρική Συρία, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στη Ντεράα, τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και μια γυναίκα, σκοτώθηκαν στην συνοικία Τάφας, σύμφωνα με την οργάνωση. Επίσης, πολλοί ήταν και αυτοί που τραυματίστηκαν.

Κλείσιμο
Στην περιοχή της Χομς, ένας άντρας σκοτώθηκε σε επίθεση στην περιοχή Σεμααλίλ.

Στο Χαλέπι, όπου εδώ και δέκα μήνες διεξάγονται οι μεγαλύτερες συγκρούσεις ανάμεσα σε αντικαθεστωτικούς και τον συριακό στρατό, οι βομβαρδισμοί από τις δυνάμεις του καθεστώτος συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές συνοικίες, κυρίως στα ανατολικά της πόλης.

Αιματοκυλισμένο Σαββατοκύριακο


Μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, τα πτώματα τριάντα ανθρώπων ανακαλύφθηκαν σε υπόγειο στη Δαμασκό και άλλα οκτώ σε στρατιωτικό νοσοκομείο της πόλης ενώ οι κάτοικοί της, την εγκαταλείπουν με γοργούς ρυθμούς.

Οι δυνάμεις του Άσαντ βομβάρδισαν γειτονιές της, με τους αντάρτες να μιλούν για τουλάχιστον 154 νεκρούς, μόνον την Κυριακή, μέσα στη Δαμασκό και στα περίχωρά της, αναφέρει το CNN.

Επίσης, σύμφωνα με οργανώσεις ακτιβιστών, οι κυβερνητικές δυνάμεις εκτέλεσαν μία οικογένεια στο Deir Ezzor, ανάμεσά τους και τέσσερα παιδιά. Συνολικά,  υποστηρίζουν ότι σκοτώθηκαν 41 άνθρωποι σε επαρχία στην ανατολική Συρία.

Από την πλευρά του, το κρατικό πρακτορείο SANA ανέφερε ότι «τρομοκρατική ομάδα» σκότωσε 17 άτομα και απήγαγε αρκετούς άλλους στο χωριό  al-Haidariaya της Χομς.

Σε διπλωματικό επίπεδο, η κατάσταση στη Συρία προκαλεί τη λύπη της διεθνούς κοινότητας, αλλά όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο δεν έχει εξευρεθεί λύση.

Χαρακτηριστικό της στασιμότητας που παρατηρείται ήταν το σχόλιο του Τούρκου ΥΠΕΞ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο οποίος ρώτησε «Τι έχει κάνει η διεθνής κοινότητα για να σταματήσει αυτό το μακελειό; Απολύτως τίποτα. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα για να αποφευχθούν οι απώλειες αθώων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Τουρκία έχουν βρει καταφύγιο και φιλοξενούνται 90.000 πρόσφυγες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης