ΟΗΕ: 700.000 Σύροι πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους

ΟΗΕ: 700.000 Σύροι πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους

Ο αριθμός των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία μπορεί να φθάσει τις 700.000 μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

ΟΗΕ: 700.000 Σύροι πρόσφυγες μέχρι το τέλος του έτους
Ο αριθμός των προσφύγων που εγκαταλείπουν τη Συρία μπορεί να φθάσει τις 700.000 μέχρι το τέλος του χρόνου, ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ξεπερνώντας έτσι κατά πολύ την προηγούμενη πρόβλεψη του Αυγούστου για 185.000.

Σχεδόν 294.000 Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι εγκατέλειψαν τη χώρα στη διάρκεια των 18 μηνών που μαίνονται οι συγκρούσεις, έχουν ήδη περάσει σε τέσσερις γειτονικές χώρες -την Ιορδανία, το Ιράκ, το Λίβανο και την Τουρκία- ή αναμένουν την καταγραφή τους εκεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το σχέδιο (της Αρμοστείας) προβλέπει μέχρι και 700.000», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Μουμτζής, Περιφερειακός Συντονιστής της Υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ για τους Σύρους πρόσφυγες.

Κλείσιμο
Δεδομένης της κατάστασης, οι υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ αναθεώρησαν προς τα πάνω τις οικονομικές τους ανάγκες ζητώντας περίπου 379,2 εκατομμύρια ευρώ προς βοήθεια των προσφύγων. Το ποσό αυτό θα επιτρέψει την κάλυψη των αναγκών τους «μέχρι το τέλος του χρόνου», τόνισε ο ίδιος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης