Αστυνομική επέμβαση στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ με συλλήψεις διαδηλωτών

Περίπου 100 αστυνομικοί, με κράνη, ασπίδες, ρόπαλα και δακρυγόνα, εγκλώβισαν τους διαδηλωτές μεταξύ του 3ου και του 4ου ορόφου πανεπιστημιακού κτιρίου και τους οδήγησαν στην έξοδο, χωρίς να προκληθεί κάποιο περιστατικό.

Σε συλλήψεις προέβη η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών, η οποία επενέβη το απόγευμα της Τρίτης στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, στον Καναδά, για να διαλύσει διαδήλωση πολλών δεκάδων φοιτητών, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου 100 αστυνομικοί, με κράνη, ασπίδες, ρόπαλα και δακρυγόνα, εγκλώβισαν τους διαδηλωτές μεταξύ του 3ου και του 4ου ορόφου πανεπιστημιακού κτιρίου και τους οδήγησαν στην έξοδο, χωρίς να προκληθεί κάποιο περιστατικό.

Η αστυνομία συνέλαβε 5 διαδηλωτές, ενώ νωρίτερα σήμερα είχε συλλάβει 11 διαδηλωτές έπειτα από διενέξεις, οι οποίες προκαλούσαν προβλήματα στη διεξαγωγή των μαθημάτων στο πανεπιστήμιο για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών για την αύξηση των διδάκτρων.

Από τους 11 που συνελήφθησαν το πρωί, οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι άλλοι πέντε θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για πράξεις βίας κατά των ανδρών της ασφάλειας, ανακοίνωσε η αστυνομία του Μόντρεαλ στον λογαριασμό της στο Twitter.

Οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν έπειτα από αίτημα του πανεπιστημίου. Παράλληλα κανένα περιστατικό δεν αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, όπου επίσης γίνονται διαμαρτυρίες για την αύξηση των διδάκτρων, οι οποίες πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερο από έξι μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

720_575448_beaa2451a5-910f4a833b371610

Το κύριο εμπόδιο για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης παραμένει το υπουργείο Οικονομικών και το αν θα ανατεθεί στον οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα, που έχει εκφραστεί αρνητικά σχετικά με τις ισορροπίες της Ευρωζώνης

Eurogroup

Τις διπλωματικές προειδοποιήσεις προς τη Ρώμη επισημαίνει η γερμανική υπηρεσία και σημειώνει ότι με διακριτικές υπομνήσεις οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επισημαίνουν τις ευθύνες της νέας ιταλικής κυβέρνησης για τη συνοχή της ευρωζώνης

brxl

Η πρόταση αφορά τον τρόπο που θα τα πληρώνουν στους εκδότες οι μηχανές αναζήτησης - Ενστάσεις από τη Γερμανία - Το λόμπι των τεχνολογικών εταιριών, κατήγγειλε αμέσως την πρόταση η οποία, όπως υποστηρίζει, θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημία