Στην απομόνωση ο μακελάρης

Στην απομόνωση ο μακελάρης

Γιατί ο serial killer παρίστανε τον Joker   - Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των διασωθέντων  -Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησε η αστυνομία στο σπίτι του Χολμς  

Στην απομόνωση ο μακελάρης

Στην απομόνωση «για την προστασία του από τους άλλους έγκλειστους» κρατείται ο 24χρονος φοιτητής που κατηγορείται για τη δολοφονία 12 ανθρώπων σε κινηματογράφο στον Ντένβερ του Κολοράντο.

«Το κάνουμε αυτό συνήθως σε υποθέσεις που έχουν μεγάλη δημοσιότητα», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Απαράχο, Γκρέισον Ρόμπινσον και πρόσθεσε: «Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή».

Κλείσιμο

Στο μεταξύ, πυροτεχνουργοί της αστυνομίας πραγματοποιήσαν ελεγχόμενη έκρηξη στο διαμέρισμα του Τζέιμς Χολμς. Αξιωματούχοι είπαν ότι η περίπλοκη σειρά μηχανισμών είχε σχεδιαστεί με σκοπό το θάνατο όποιου εισερχόταν σε αυτό.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ο δράστης φέρεται να συγκέντρωσε τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε για την επίθεση και την παγίδευση του διαμερίσματος με ταχυδρομικές παραγγελίες τους τελευταίους μήνες.



Ο Χολμς αγόρασε τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε νόμιμα και η σφαγή αναζωπύρωσε τη συζήτηση στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάγκη αυστηρότερου ελέγχου της διακίνησης όπλων, πρόταση την οποία απορρίπτει τόσο το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα όσο και το ισχυρό λόμπι των υποστηρικτών της οπλοκατοχής, NRA.

Την ίδια ώρα στο Ντένβερ του Κολοράντο μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να επισκεφθεί τις οικογένειες των θυμάτων και να συναντηθεί με αξιωματούχους των τοπικών αρχών.


Ο Ομπάμα, που προγραμματιζόταν να αναχωρήσει την Δευτέρα για μια τριήμερη προεκλογική περιοδεία στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες, αποφάσισε να κάνει μια στάση στο Ντένβερ όπου ένας 24χρονος φοιτητής δολοφόνησε 12 ανθρώπους και τραυμάτισε 59 ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως στην διάρκεια της πρώτης προβολής κινηματογραφικής ταινίας την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή οι περιγραφές ανθρώπων που κατάφεραν να επιζήσουν από την τυφλή επίθεση σοκάρουν την κοινή γνώμη. «Είχα κλάσματα του δευτερολέπτου να αποφασίσω αν θα μείνω ακίνητη εκεί ή να τρέξω μήπως και σώσω τη ζωή μου. Τελικά αποφάσισα να κρυφτώ κάτω από τα καθίσματα την ώρα που πυροβολούσε εναντίων μου. Φώναζα στους άλλους θεατές να προσποιηθούν πως είναι νεκροί, καθώς ήλπιζα πως δεν θα πυροβολούσε νεκρούς» περιγράφει με συγκλονιστικά λόγια στο CNN η 22χρονη Τζένιφερ Σίγκερ. 

Οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων βλέποντας έναν μασκοφόρο άνδρα  δεν πίστεψαν πως πρόκειται περί πραγματικής απειλής καθώς πολλοί εξ αυτών είχαν βρεθεί στον κινηματογράφο φορώντας στολές των αγαπημένων τους ηρώων. Η  αστυνομία έλαβε την πρώτη λίγο μετά τις 12.39 και ακολούθησαν εκατοντάδες άλλες κλήσεις στα επόμενα λεπτά.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης